Maske yasağında son durum ne, yasak kalkacak mı? Maske yasağı kapalı alanlar için ne zaman kalkacak? Bilim Kuru toplantısı ne zaman?

Koronavirüs salgını sürecinde salgından en iyi korunma yöntemi olarak kullanılan maskeler uzun bir süre zorunlu hale getirilmişti. Salgının seyrinde düşüş yönünde yaşanan gelişmeler sonrası maske zorunluluğu ile ilgili son açıklamaları ise vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki, Maske yasağında son durum ne, yasak kalkacak mı? Maske yasağı kapalı alanlar için ne zaman kalkacak? İşte, Bilim Kurulu toplantısında ele alınacak konu ile ilgili son detaylar..

16.04.2022-12:12 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-12:12) Maske yasağında son durum ne, yasak kalkacak mı? Maske yasağı kapalı alanlar için ne zaman kalkacak? Bilim Kuru toplantısı ne zaman?

2 yıldan fazla bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında süreç aşağı yönde ilerlemeye başladı. Alınan tedbirler ve aşı uygulamaları vaka ve vefat sayılarında düşüşe neden olurken, süreç içinde getirilen bir çok tedbir de kontrollü olarak kaldırıldı.

Bir çok yasağın kalkması insanlara az da olsa nefes aldırırken, şimdi de gözler salgından en iyi korunma yöntemi olarak kullanılan maske uygulamalarına çevrildi. Maske zorunluluğu ile son durum bilgilerini araştıran vatandaşlar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftaya gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu toplantısını işaret etti.

Maske yasağında son durum

Maske yasağında son durum ne, yasak kalkacak mı?

Vaka sayılarında meydana gelen düşüşlerden dolayı çok sayıda ülke getirdiği kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırdı. 2 yıldan fazla bir süredir hayatımızda olan maskeler için de alınacak kararlar çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında alınan bir kararı duyururken açık alanlarda maske kullanımını kaldırdıklarını açıklamıştı. Şimdi de kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğunun kalkıp kalkmadığı veya ne zaman kalkacağı merak ediliyor.

Maske yasağında son durum

Maske yasağı kapalı alanlar için ne zaman kalkacak?

Maske kullanma zorunluluğunun kapalı alanlar içinde kaldırılıp kaldırılmayacağı çok sayıda vatandaş tarafından araştırılıyor. Koronavirüs salgınıyla ilgili konulan kısıtlamalarda en son HES kodu uygulamasıyla açık alanlarda maske zorunluluğunu kaldıran Bilim Kurulu'nun önümüzdeki hafta tekrar bir araya geleceği ve konuyu toplantıda değerlendirecekleri öğrenildi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği toplantıda önce bir açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca açıklamasında, Bilim Kurulu'nda maske yasağı ile ilgili yeni kararların alınacağını ve okullarda maske kullanımıyla ilgili de yeniden değerlendirme yapacaklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal