Maske Kullanımı Saman Nezlesinden Koruyor

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan polenler alerjik nezleye neden oluyor. Saman nezlesi olarak da bilinen mevsimsel alerjik nezleden nasıl korunmalıyız? Detaylar haberimizde...

11.06.2020-08:54 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-09:49) Maske Kullanımı Saman Nezlesinden Koruyor

Bahar nezlesi olarak bilinen saman nezlesi havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişinin kâbusu haline geliyor. Saman nezlesine olan kişiler yaşadıkları kızarıklık, burun akıntısı, gözlerdeki kaşıntı gibi şikayetlerle birlikte günlük yaşamlarında olumsuz etkilenebiliyorlar.

NEZLEDEN NASIL KORUNMALIYIZ?

Nezleden korunmanın yollarının açıklayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, polenin fazla olduğu aylar dışarı çıkmamak gerektiği, evdeyken pencerelerin kapalı olmasının polene karşı alınacak önlemler arasında olduğunu söyledi. Ayrıca coronavirüs zamanı daha çok kullanılan maskelerin polen alerjisine karşı da oldukça etkileyici olduğunu söyledi.

NEZLE ASTIMI TETİKLİYOR

Polen nezlesi havaların ısınmasıyla birlikte etkilerini hızlı göstermeye başladı. Saman nezlesi daha çok gençlerde ve erkeklerde daha fazla görülüyor. Üst solunum yolu hastalığı olarak bilinen saman nezlesi tedavisi yapılmadığı zaman alt solunum yolu hastalığı haline gelerek astımı tetikliyor. İlaç tedavisi ile nezle tedavi edilebiliyor. Burada önemli olan ise ilaçların polenlerin çıktığı aylarda düzenli kullanılmasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal