Bahar Nezlesine Ne İyi Gelir?

Bahar nezlesine ne iyi gelir? Mevsimlik bir rahatsızlık olan ancak genellikle çok şiddetli geçen bahar nezlesi; birçok insan için en büyük sorunların başında gelir. Ağaç ve hava kaynaklı olan bu soruna karşı gerekli tedbirleri almak her daim çok daha rahat etmenizi sağlar. Bunun yanıtı ise haberimizde.

08.06.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:47) Bahar Nezlesine Ne İyi Gelir?

Bahar nezlesine ne iyi gelir? Mevsimlik bir rahatsızlık olan fakat çok şiddetli bir şekilde geçebilen bahar nezlesi ağaç ve hava kaynaklıdır. Peki bahar nezlesine karşı hangi önlemleri almalıyız? İşte yanıtı...

Bahar Nezlesi Nedir?

Bahar nezlesi; ilkbahar aylarının başlamasının ardından özellikle ağaçlarda bulunan polenlerin artmasından dolayı bazı kişilerde kendisini burun tıkanıklığı veya akıntısı, kaşıntı ya da hapşırık şeklinde gösteren bir rahatsızlıktır. Değişik çözüm yolları vardır.

Bahar Nezlesinin Belirtileri Nelerdir?

  • Bahar nezlesi belirtileri içinde burun kaşıntısı çok sık görülen bir durumdur.
  • Bunu takip eden bir tıkanıklık ve akıntı da vardır.
  • Hem tat hem de koku alma duygusunda azalma mevcuttur.
  • Göz bölgesinde sulanma ve kızarıklık görülür.
  • Aynı zamanda boğazda kaşıntı olur.
  • Nefes darlığı ve öksürük gibi son derece rahatsız edici olan belirtileri de unutmamak lazım.

Bahar Nezlesine İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

  • Bahar nezlesine ne iyi gelir: Her türlü ağız ve burun için hijyende kullanılan tuzlu su, aynı zamanda bahar nezlesinin etkilerini de ortadan kaldırır. Bir bardak suya en fazla 1 çay kaşığı dolusu kadar tuz koyulmalıdır. Karıştırdıktan sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Nane çayı en etkili ve aynı zamanda rahatlatıcı yöntemlerin içinde dikkat çekmekte. Bunun birden çok türü ve formatı var. Çay olarak içmek büyük bir avantaj sağlar. Aynı zamanda daha değişik bir şekilde de yani kap içinde kokusunu çekmek mümkündür. Nefes alma ve verme konusunda sorun yaşayanlar için harika ve etkili bir yöntemdir.
  • Bahar nezlesini geçiren bitkisel tedavilerin arasında aynı zamanda zencefil de vardır. İçinde özellikle antihistaminik olarak tanımlanan birtakım maddelerin olması, bitkiyi çok özel bir hale getirir. Kullanımı ise iki değişik şekilde olur. Yani bunu hem toz olarak hem de taze şekilde tüketebilirsiniz. Böylelikle nezlenin olumsuz etkilerinden kurtulmuş olursunuz.
  • Bahar nezlesine çözüm olarak yeşil çay kullanımı mümkündür. Zararlı madde ve her türlü bakteriye, harika bir koruma sağlar. Bunun klasik bir biçimde demlenmesi şarttır. Daha sonra gün içinde tüketebilirsiniz. Özellikle yorgunluk durumlarında kişiye yeniden enerji verir.
  • Hem soğan hem de sarımsak sayesinde bu problemden kurtulabilirsiniz. İki ürün de özellikle antibiyotik olan özellikleri sayesinde çok sık kullanılırlar. Tamamen doğaldırlar. Birçok kişi bunlara yemeğe koyduktan sonra pişiriyor. Ancak çiğ bir biçimde yenilmesinin her daim daha faydalı olduğunu ifade etmek lazım. Elbette bu konuda çok fazla ileriye gitmemek şarttır.

Bahar nezlesine ne iyi gelir: Son olarak çörek otunun da bu rahatsızlığa karşı çok etkili olduğunu bilmeniz gerekiyor. Hem yağını hem de bizzat kendisini tüketmek yeterli olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal