Masaya davet edilen değil masa kuran Türkiye: Başkan Erdoğan Rusya ve Ukrayna heyetleri tarafından ayakta alkışlandı

Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Ofis'te Rusya ve Ukrayna heyetleri ile müzakere toplantısının açılışında konuştu. Başkan Erdoğan, konuşmasında da tarafları barışa davet etti. Başkan Erdoğan, 'Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir.' dedi. Kürsüye geçmeden önce heyetleri selamlayan Başkan Erdoğan'ın o esnada Rusya ve Ukrayna heyetleri tarafından ayakta alkışlandığı görüldü.

29.03.2022-11:56 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-13:17)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Çalışma ofisinde barış görüşmeleri için bir araya gelen Rus ve Ukrayna müzakere heyetlerine konuşma yaptı. Başkan Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna heyetleri tarafından ayakta alkışlanması dikkat çekti.

Masa kuran Türkiye

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaşta Türkiye'nin yapmış olduğu girişimler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın barış şartları oluşturulması için adeta masa kuran ülke konumunda yer alıyor. İki ülke arasındaki çatışmalar boyunca yoğun bir barış diplomasisi sürdüren Başkan Erdoğan, Rusya ve Ukrayna heyetleri tarafından salona girdiği an ayakta alkışlanmaya başladı.


Görüşmeleri canı gönülden destekliyoruz

Başkan Erdoğan,' Barışı tesis etme yolundaki gayretlere katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Erdoğan, 'Toplantılarınız ve yapacağınız görüşmelerin şimdiden ülkeleriniz, bölgemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Liderlerinizin talimatları doğrultusunda yürüttüğünüz müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiş, tüm dünyayı heyecanlandırmıştır. Görüşmeleri bu çerçevede canı gönülden destekliyoruz.' dedi. 


Komşunuz olarak bizleri derinden üzüyor

Yaşanılan bu gelişmeler komşunuz olarak bizi derinden üzdüğünü belirterek, 'Ülkeleriniz adına büyük gayret gösterdiniz. Göstermeye de devam ediyorsunuz. Bu nedenle sizleri şahsım, milletim adına ayrıca tebrik ediyorum. 5'inci haftasına giren çatışmalar dostunuz ve komşunuz olarak bizleri gerçekten derinden üzüyor' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal