Masada Kaç formül var? Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bakan Bilgin'den önemli EYT açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den, EYT ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor. Bu doğru değil." ifadelerini kullandı.

23.08.2022-09:47 - (Son Güncelleme: 23.08.2022-17:22) Masada Kaç formül var? Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Bakan Bilgin'den önemli EYT açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den, EYT ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Bu doğru değil"

Şu an masada sadece bir tane EYT formülünün olduğunu belirten Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor. Bu doğru değil." ifadelerini kullandı.

Masada tek formül var

Son dönemin en çok konuşulan konularından bir tanesi. Aylardır da çalışma yürütülüyor. Bakan Bilgin, yıl sonuna kadar çalışmayı tamamlayacaklarını belki Ocak ayı civarında bunu Meclis'e sunmayı planladıklarını dile getirmişti. Bakan Bilgin'in EYT için tek bir formülün olduğunu dile getirdi.

Belli bir aşamaya gelindi

EYT düzenlemesinin belli bir aşamaya gelindi. Bakan Bilgin, basında yer alan formüllerin şu an için gündemde olmadığı belirtti Bakan Bilgin, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, doğru değil" ifadelerini kullandı.

İlerleyen günlerde netlik kazanacak

Bakan Bilgin, EYT ile alakalı yaptığı açıklamalarda, yaşa endeksli bir EYT formülün olabileceğine dair gelen soruları cevapsız bırakırken ilerleyen günlerde detayların açıklanacağını belirtti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal