EYT’de yeni gelişme! Yeni modelde önemli detaylar! Bakan Bilgin’den açıklama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununda yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den konu hakkında açıklama geldi. Yeni EYT modelinin detayları belli oldu. İşte detaylar...

12.08.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 12.08.2022-09:58)

Yıllardır binlerce emeklilik mağdurunun çözülmesini beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmaları devam ediyor. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT sorununun bu yıl sonuna kadar çözülmesi konusunda söz alındığı ifade edildi. 

Yeni modelde önemli detaylar

Haber Global’in haberine göre EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları EYT görüşmesinin iyi bir havada geçtiğini söyleyerek, ‘’EYT içerisinde bulunan, stajından aylık bağlama oranına, doğum borçlanmasından Bağkur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak çözümünü dile getirdik” dedi. 

EYT son durum

Bakan Bilgin’in kendilerine 3 milyon EYT mağduru olduğunu, bunların 2 milyonunun SSK sigortalısı, diğer 1 milyon kişinin ise diğer statülerde olduğunu söylediğini ifade edem Çelik, ‘’Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir.” diye konuştu.

EYT formülü kimlri kapsıyor?

Yeni EYT formülü düzenlemesinin 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan, prim ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyenleri kapsayacağı ifade ediliyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal