Martı TAG nedir, ne işe yarar? Martı TAG hakkında açılan dava ertelendi

Araç paylaşım sisteminin öncülerinden olarak görülen Martı TAG’a ‘’yasa dışı taşımacılık’’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Dava, bilirkişi raporunun henüz tamamlanmaması sebebiyle ertelendi. Peki Martı TAG nedir, ne işe yarar? İşte Martı TAG hakkında merak edilenler…

30.03.2024-12:41 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-12:41) Martı TAG nedir, ne işe yarar? Martı TAG hakkında açılan dava ertelendi

Sosyal medyada adını giderek daha sık duyurmaya başlayan Martı TAG hakkında, ‘’yasa dışı taşımacılık’’ suçlamasıyla dava açılmıştı. 14. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen dava, bilirkişi raporunun henüz tamamlanmamış olması sebebiyle ertelendi. Bu gelişme sonrasında Martı TAG nedir, Martı TAG ne işe yarar, Martı TAG davası gibi terimler araştırma konusu oldu.

Martı TAG nedir?

Martı Tag, Türkiye'de sürücüler arasında paylaşımlı yolculuk yapmayı teşvik eden bir uygulamadır. Bu platform sayesinde sürücüler, aynı rotaya sahip diğer yolcuları bulabilir ve seyahat masraflarını daha ekonomik bir şekilde karşılayabilirler. Martı Tag'in sunduğu düşük ücret politikası, kullanıcılar arasında popülerlik kazanmasına neden olmuştur.

Martı TAG nedir, ne işe yarar? Martı TAG hakkında açılan dava ertelendi

Martı TAG davası hakkında

Mahkeme sonrası adliye binası önünde konuşan Martı'nın Kurucusu Oğuz Alper Öktem, davaya ilişkin detaylı bilgi paylaşamayacaklarını belirterek, uygulamalarının devam ettiğini vurguladı. Öktem, ayrıca, davayı Temmuz ayına ertelediklerini ve haklarını savunmak için mahkemeye yeniden başvuracaklarını ifade etti. Öktem, Martı TAG ailesinin büyüklüğüne dikkat çekerek, Taksiciler Odası'na karşı mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. İstanbul'un ulaşım sektöründe önemli bir konuma sahip olduklarını ve adalete güvendiklerini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal