Başkan Erdoğan’dan ‘Roman Kardeşim’ mesajı: “Sandıklarda en güzel cevabı verecekler!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın başkanlığındaki "Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı"na telefonla katılarak Roman vatandaşlara önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Roman kardeşlerimizin kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı vereceklerini" vurgulayarak, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli gibi bölgelerde yaşanan patlamanın, kibirli kişilere en etkili cevabı olacağını ifade etti.

30.03.2024-11:49 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-11:49) Başkan Erdoğan’dan ‘Roman Kardeşim’ mesajı: “Sandıklarda en güzel cevabı verecekler!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın liderliğinde gerçekleştirilen "Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı"na telefonla katılarak Roman vatandaşlara önemli mesajlar iletti. Erdoğan, Roman kardeşlerin, kendilerini vatandaş olarak görmeyenlere sandıkta en güzel cevabı vereceklerini vurgulayarak, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli gibi bölgelerde yaşanan patlamanın, kibirli kişilere en etkili yanıt olacağını ifade etti. Bakan Göktaş ise Tekirdağ'daki ziyaretleri kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti. Merkeze varışında, kurs gören Roman çocukların davullu mini gösterisiyle karşılanan Bakan Göktaş, merkezi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Roman Dernekleri Federasyonu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı"na başkanlık eden Göktaş, Tekirdağ'ı "ikinci memleketi" olarak nitelendirerek, şehrin tüm renkleri ve farklılıklarıyla ülkenin en değerli hazinelerinden biri olduğunu belirtti.

“Roman kardeşlerim sandıkta en güzel cevabı verecek!”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Göktaş ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Roman vatandaşlara seslendi. Erdoğan, sözlerine Roman kardeşlerini selamlayarak başladı ve "Roman kardeşlerimizin ne kadar kararlı olduklarını bu süreçte gördüm. Pazar günü sandıklara gideceğiz, inanıyorum ki Roman kardeşlerim sandıkları patlatacaklar." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roman vatandaşlara hitap ettiği bir toplantıda, sandıkta kararlı bir duruş sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Salondakilerin "Evelallah" karşılığı üzerine Erdoğan, "Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli'nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır." şeklinde konuştu. "Bu seçimde bunu yapmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, salondaki Roman vatandaşlardan "Hiç şüpheniz olmasın" yanıtını alınca, "Öyleyse kararlıyız, hazırız." karşılığını verdi.


“Biz biriz, beraberiz!”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da "Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Roman vatandaşlarla sık sık bir araya geldiğini ve onları çok sevdiğini belirtti. Tüm vatandaşlara ayrım yapmadan hizmet ettiklerini vurgulayan Göktaş, "Biz biriz, beraberiz, birlikte güçlüyüz. Her vatandaşımız bizler için kıymetli. 'O' veya 'bu' ayrımı yok. 'Ev hanımları-çalışan kadınlar' diye ayrım yapmaya çalıştılar, 'o gazi senin, bu gazi benim' diye ayırmak istediler. Bu memleket hepimizin, bu çocuklar hepimizin çocukları. El birliğiyle kentlerimizi, ülkemizi daha iyi yerlere getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kadınlara mesleki donanım kazandırıyoruz

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) açtıklarını belirten Göktaş, şu ifadelerde bulundu:

"Bu merkezlerimizde mesleki ve sanatsal gelişime yönelik hizmetler sunuyoruz. Sanatsal yeteneklere sahip gençlerimizin merkezlerimizde düzenlenen programlarla kendilerini geliştirip, güzel başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Sosyal Dayanışma Merkezlerimizdeki mesleki kurslarla kadınlara sosyal hayat tecrübesi sunmanın yanı sıra mesleki donanım kazandırmayı amaçlıyoruz. Ekonominin içinde daha aktif şekilde yer almaları için eğitim içerikli kurslarımızla önlerini açıyoruz. Kurslarla kazandıkları yeterlilik sayesinde üretime katıldıklarını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Türkiye'de 27 şehrimizde faaliyet gösteren 88 Sosyal Dayanışma Merkezimizle kadınların sosyal, kültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine destek sağlıyoruz."

Bakan Göktaş'a ziyareti sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Gökhan Diktaş ve Çiğdem Koncagül'ün yanı sıra Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel de eşlik etti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal