Marmaris’te Yağmur Yağdı: 15 Dakikada Birçok Yer Sular Altında Kaldı

Muğla’ya bağlı turizmin en gözde ilçelerinden Marmaris’in, altyapı sorunları devam ediyor. 15 dakika süren yağmur sonrası birçok yer sular altında kaldı.

30.10.2021-17:04 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-18:05)

Muğla’ya bağlı turizmin en gözde ilçelerinden Marmaris’in, altyapı sorunları devam ediyor. 15 dakika süren yağmur sonrası birçok yer sular altında kaldı.

Ülkemizin en gözde tatil yerlerinden biri olan Marmaris’te altyapı sorunları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 15 dakika süreli yağan yağmur, ilçede birçok yerin sular altında kalmasına neden oldu. Özellikle turistlerin akın ettiği Kapalı Çarşı’da, her yer sular altında kalırken, bölgede elektriklerde gitti.

MARMARİS’İN ALTYAPI SORUNU DEVAM EDİYOR

Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesinde, yağan sağanak yağmur ilçede sele neden oldu. Yaklaşık 15 dakika kadar etkili olan yağış nedeniyle sular altında kalan Kapalı Çarşı’da, esnaf dükkanlarını kurtarmaya çalışırken, neye uğradıklarını şaşıran turistler yaşananları fotoğraflamaya başladı.

15 DAKİKA SÜREN YAĞMUR SELE NEDEN OLDU

Marmaris’te bugün öğlen saatlerinde yağmur yağmaya başladı. Giderek şiddetini artıran yağmur, yaklaşık 15 dakika içerisinde sürdü. Sağanak nedeniyle bölgenin en ünlü mekanı olarak bilinen ve turistleri ağırlayan Kapalı Çarşı, sular altında kaldı. Çarşının kapalı tavanından ve çatlak borulardan akan yağmur suları yolu adeta göle çevirdi. Çarşı esnafı yağmur sularının dükkanlarına girmesini önlemek için seferber oldu. Dükkan kepenklerini kapatıp rögar kapaklarını açan esnaf suyun tahliye olmasını için çabaladı. O sıralarda Kapalı Çarşı’da olan turistler neye uğradıklarını şaşırarak, yaşananları fotoğraflamaya başladı.

Marmaris Kapalı Çarşı

TURİSTLER SELİN ORTASINDA KALDI

Tatil için geldikleri Marmaris’te, son günlerini Kapalı Çarşı’da geçiren Rus çift, yaşadıkları karşısında neye uğradıklarını şaşaırdıklarını belirterek, ‘Bizim ülkemizde de böyle yağmurlar oluyor alışığız. Fakat böyle bir manzara ile karşılaşmadık. Yağmur nedeniyle alışveriş yapacağımız dükkanlar kapanmış. Alışveriş yapmadan otele geri döneceğiz. Çok şaşırdık ve bu yaşananları fotoğraflamak istedik’ şeklinde konuştu.

MARMARİSLİLER ALTYAPI SORUNUNA TEPKİLİ

Bölgenin yerlilerinden olan ve 60 yılı aşkın Marmaris’te yaşayan Süleyman Başar, "Marmaris uzun yıllar hep böyle. Her yağmurda böyle su taşkınları yaşanıyor" dedi.

BU SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN BİR ŞEYLER YAPILMALI

15 dakikalık yağmurda sular altında kalan Kapalı Çarşı’da esnaf olan Abdullah Mert de, "10 yıldır her yağmurda çarşıya su basıyor. Bir tane yetkilinin gelip sorunu çözdüğünü görmedik. Sizlerin de gördüğü gibi kendi imkanlarımızla dükkanlarımıza su basmasın diyerek temizlik yapıyoruz" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal