Marmaris ve Köyceğiz'deki Orman Yangınlarına Havadan Müdahale Tekrar Başladı

İçişleri Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı'nın yangın bölgelerinde yapılan incelemeleri devam ediyor.

02.08.2021-13:56 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-14:30) Marmaris ve Köyceğiz'deki Orman Yangınlarına Havadan Müdahale Tekrar Başladı

Muğla'nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerine meydana gelen orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale yapılıyor.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.

Ekipler, çıkan yangını kontrol altına almak için gece boyunca karadan çalışmasına devam etti. Sabahın ilk ışıkları ile 2 ilçede de hava araçları çalışmalar tekrar başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

AZERBAYCAN'DAN GELEN DESTEK DEVAM EDİYOR

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 100 kişilik grup da Marmaris'te söndürme çalışmasına katılıyor. Büyükşehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangın bölgelerinde incelemelerine devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal