Orman Yangınları Ne Zaman Bitecek? Tecrübeli Pilot Tarih Verdi

Türkiye'nin ciğerini yakan orman yangınları ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Tecrübeli pilot konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

02.08.2021-13:38 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-17:09) Orman Yangınları Ne Zaman Bitecek? Tecrübeli Pilot Tarih Verdi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde altı gün önce Türkiye'nin ciğerini yakan orman yangını, hala devam ediyor. Yangında en kritik görev ise 'ateş kuşları' diye nitelendirilen helikopterlere düşüyor. Türk pilotlarla beraber Rus ve Ukraynalı pilotlar da görev alırken, pilot Seyrani Girok ''3 gün içinde yangınları tamamen söndürmek istiyoruz'' dedi.

Tüm Türkiye'nin ciğerini yakan Antalya Manvgat'taki hem havadan hem de karadan müdahalenin devam ettiği yangın için Türkiye'nin pek çok noktasından ekipler, destek için geldi. Rusya, Ukrayna, Moldova, İran ve Gürcistan'dan gelen helikopterler, yangınla mücadelede kolaylık sağlıyor. Helikopterler, yangın söndürme faaliyetlerine sabahın erken saatlerinde başlayıp, hava kararana kadar bütün hızıyla sürüyor. Hava kararınca ikmal ve bakım için de 'yuva' nitelendirilen Ulualan Yangın Yönetim Merkezi'ne geliyor. Burada pilotlar dinlenirken, helikopterlerin ise bakım ve ikmalleri yapılıyor. Pilotlar, kendi aralarında Ulualan Yangın Yönetim Merkezi'ne 'yuva', helikopterlere ise 'ateş kuşu' diye hitap ediyor. 'Ateş kuşları' devasa görüntüleriyle pistte yer alıyor.

HEDEF 3 GÜN İÇİNDE SÖNDÜRMEK"

Türk pilotlar ile beraber Rus ve Ukraynalı pilotlar da görev alarak yangın ile mücadele ediyor. Denizli'den geldiğini tespit edilen pilot Seyrani Girok, yer ve hava ekibinin canla başla çalıştığını belirtti. Yangının üstesinden geleceklerini ifade eden Seyrani Girok, ''Önceliğimiz insanların canlarını, evlerini kurtarmak. Ormanlarını da kurtarmak istiyoruz. 3 gün içinde yangınları tamamen söndürmek istiyoruz. Başaracağımıza inanıyoruz. Adana ve Marmaris yangınını söndürüp buraya geldim. İnşallah bunu da söndüreceğiz'' diyerek konuşmasına devam etti.


SU TANKI 2,6 TON SU ALIYOR

Helikopterlerin su atışı yaptığı ve tankın içine çok sayıda kişi rahatlıkla girebildiğini belirtti. Büyük boyutlarda üretilen tank, helikopterin alt kısmına mekanizmayla bağlanıyor. Su doldurma havuzlarına giden helikopter, 2 bin 600 kilo suyu hazneye doldurup, yangın bölgesine geldiğinde tankın alt kısmından suyu bırakıyor.

METEOROLOJİDEN UYARI

Diğer taraftan ise Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, yayımladığı meteorolojik değerlendirmede hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. Günün en yüksek sıcaklıklarının Muğla'da 38-41 ve Antalya'da 40-43 dereceler civarında seyredeceğinin tahmin edildiğini ifade eden Meteoroloji yetkilileri, ''Hafta boyunca kıyı kesimlerde etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11.00 ile 16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir'' uyarısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal