Marmara İçin Korkutan Deprem Uyarısı: Daha Büyüğünü Bekliyoruz!

Geçtiğimiz gün Çanakkale ve Muğla'da peş peşe depremler meydana gelmişti. Prof. Dr. Süha Özden yaşanan depremleri değerlendirdi. İşte detaylar...

17.01.2022-16:09 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-17:15) Marmara İçin Korkutan Deprem Uyarısı: Daha Büyüğünü Bekliyoruz!

Geçtiğimiz gün Ege'de meydana gelen 5.3 şiddetinde deprem gündem olmuştu. Ege Denizi'ndeki Gökçeada açıklarında dün saat 14.48'de civarı 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklama şu şekilde 'Geçmiş olsun Çanakkale. Gökçeada açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır' açıklamasında bulundu. Muğla'da ise dün gece saat 01.16'da Seydikemer ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 


ARTÇILAR BÜYÜK SAYIDA DEĞİL

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden yaşanan depremleri şu şekilde açıkladı: Depremin olduğu nokta aslında Kuzey Anadolu fayının aşağı yukarı sonlandığı bir noktadır. 1.400 km uzunluğunda olan fayın sonlandığı nokta. Geçen yıl aynı bugünkü depremin olduğu yerin hemen Güneybatısında da aşağı yukarı aynı büyüklükte deprem olmuştu. Benzer senaryo tekrar etti. Devamında artçı şokları görüyoruz. Fakat bu artçı şokların çok yoğun ve büyük sayıda olmadığının da farkındayız. 


 MARMARA DENİZİ İÇİNDE HER ZAMAN DEPREM OLMA POTANSİYELİ VAR

Sonuç olarak bu hatta bu büyüklükte depremler zaman zaman karşımıza çıkıyor. Bence olağan bir tekil deprem olarak duruyor. Genel anlamda baktığımız zaman aslında Marmara Denizi'nin içinde bir sismik boşluk olduğunu hepimiz biliyoruz. Marmara Denizi içinde de bu büyüklükte her zaman deprem olma potansiyeli var. Bundan daha büyük depremleri bekliyoruz. Bunun onunla doğrudan bir ilişkisini kurmak mümkün değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal