Marmara Denizi'nin kabusu geri döndü: Beylikdüzü açıklarında müsilaj izleri görüldü

Marmara Denizi'nin kabusu haline gelen müsilajın izleri İstanbul'da görülmeye devam ediyor. Beylikdüzü Ambarlı açıklarında müsilaja benzer kirlilik tabakası havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

27.04.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-12:18)

Geçtiğimiz yıl Marmara Denizi'nde müsilaj kabusu meydana gelmişti. Müsilaj yüzünden Marmara Denizi'nde birçok vatandaş yüzmek dahi istememişti. İnternette denizin üstündeki müsilaja ait görüntüler kol geziyordu. Birçok youtuber müsilaj hakkında video bile çekti. Hatta ve hatta Marmara Denizi'nin diplerine dalarak müsilajı takmış olduğu kamera sayesinde videoyu izleyenlere gösterenler vardı. Videoda denizin dibinde adeta canlılar eziyet çekmekteydi. Müsilajın neden çıktığına dair birçok iddia ortaya atıldı. Kimisi pandemi döneminde çok sayıda deterjan ve türevlerini yoğun bir şekilde kullandığımz için bu atıkların denizlere karışması sonucu oluştu diyen var. Kimiside büyük fabrikaların atıklarını direkt denize dökmesinden ötürü olduğunu düşünüyordu. Neyse ki yazın sonlarına doğru müsilaj kabusu bitti diyecek kadar azalmıştı. Yazın bitimiyle müsilahjda bitmişti. Şimdi ise tekrardan Beylikdüzü'nde müsilaj izleri görüldü.


Yüzlerce metre uzunluğunda

İstanbul'da havaların ısınmasıyla birlikte sahilden uzak kısımlardan yeniden musilaj görülmeye başlandı. Anadolu yakasında daha yoğun olarak görülen müsilaj tabakası daha çok açıklarda meydana geliyor. Beylikdüzü Ambarlı açıklarında ise müsilaja benzer kirlilik tabakası görüldü. Havadan çekilen görüntülerde yüzlerce metre uzunluğunda ince uzun bir tabaka şekilde denizin üzerinde yayıldığı görülüyor. Bu yıl ilk kez şubat ayında Maltepe açıklarında müsilaj görüntüsü kaydedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal