Mario Balotelli Adana Demirspor İle Anlaştı!

Türkiye'de futbol tarihinin kuşkusuz en çok konuşulan transferlerinden biri olacak olan Mario Balotelli transferinde son noktaya gelindi. Yıldız golcü ile yapılan görüşmelerde iş sadece imzalar atıldı.

01.07.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-13:52) Mario Balotelli Adana Demirspor İle Anlaştı!

Spor Toto Süper Lig'e 26 yıllık bir aranın ardından bu sezon tekrardan merhaba diyen Adana ekibi Adana Demirspor, önümüzdeki sezon hazırlıklarını sürdürürken transfer çalışmalarında ise oldukça iddialı hamlelerde bulunuyor.

Özellikle Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın takımda görmeyi çok istediği yıldız golcü Mario Balotelli için tüm imkanlarını seferber ettiği öğrenilirken bonservisi elinde bulunan kulüpsüz durumdaki oyuncu ile uzun uğraşlar sonucu anlaşma sağladı.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın basına verdiği demeçlerde olumlu baktığını açıkladığı Mario Balotelli transferinde mavi şimşekler mutlu sona ulaştı.

30 yaşındaki Gana asıllı İtalyan futbolcu Mario Balotelli ile 2+1 yıllığına 2 milyon euroluk garanti ücret artı bonuslar olmak üzere el sıkışan Adana Demirspor yönetimi uzunca bir süredir uğraştığı transferde mutlu sona ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Futbol hayatına İtalya'da başlayan ve İnter alt yapısında yetiştikten sonra A takıma kadar yükselen Mario Balotelli, 2010-2011 sezonunda ise 29.5 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City ile anlaşma sağlamıştı. Sonrasında 2012-2013 sezonunda İtalya Serie A ekiplerinden Milan'a 20 milyon euroluk bonservis ücreti ile transfer olmuştu.  Sonrasında tekrardan 20 milyon euro karşılığında İngiliz ekibi Liverpool'un yolunu tutan Mario bir sezon sonra eski kulübü Milan'da bir sezon kiralık oynamış ve Liverpool'a geri döndükten sonra Fransız ekibi Nice'e bedelsiz olarak transfer olmuştu. Nice'de adeta kendisini tekrardan bulan Mario Balotelli1 sezon sonra Fransız ekibi Marsilya'ya transfer olmuş ardından ise kariyerinde tekrardan bir düşüş yaşayarak sırasıyla Brescia ve Monza kulüpleri ile sözleşme imzalamıştı. 

Yıldız golcü Mario Balotelli, Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı oma başarısı göstermiş ve 1 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde İnter formasıyla kupaya kavuşmuştu. Ayrıca Manchester City forması giydiği dönemde ise 1 lig şampiyonluğu ve 1 kupa şampiyonluğu kazanmıştı. 

İtalya'da forma giydiği dönemde İnter forması ile 86 karşılaşmada forma şansı bulan Balotelli, 28 gol ve 15 asistlik bir katkı sağlamıştı. Milan forması ile ise 77 karşılaşmada 33 gol, 9 asist yapan golcü oyuncu İngiltere'de ise Manchester City forması ile 80 karşılaşmada forma giyip 30 gol, 7 asistlik bir katkı sağlamıştı. Fransız ekibi Nice'te ise 76 karşılaşmada 43 gol, 3 asistlik bir performans ile dikkatleri üzerine çekmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal