Mantar Severler Buraya: Kuzu Göbeği Mantarı Nedir?

Kuzu Göbeği Mantarı Nedir? Kuzu Göbeği Mantarının Faydaları Nelerdir ve Nerede Yetişir? Detaylar haberimizde...

04.02.2020-14:54 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-14:35)

Mantar her türünü sevenlerdenseniz bu mantarda tam size göre besin değeri yüksek ve lezzetli.

Kuzu Göbeği Mantarının Faydaları

Halk arasında höbelen, kümah ve küme mantarı olarak da bilinen kuzu göbeği mantarını tezgahlarda ve manavlarda bulmak mümkündür. Kümeler halinde ya da tek olarak ormanlık alanlarda, su yataklarının yanlarında, ağaçların altlarında ve kum olabilen her alanda kuzu göbeği mantarını bulabilirsiniz. Özellikle kuzey, güney ve batı bölgelerde yetişebilen kuzu göbeği mantarı kışın sonundan yazın başına kadar bulmak mümkündür. Bu dönemde toplayıp kurutup kuzu göbeği mantarını kışında tüketebilirsiniz.

Tadının güzel olması ve lezzetli olması dışında sağlık için çok yararı bulunan kuzu göbeği mantarı birçok şef tarafından mutfaklarda kullanılmaktadır. Kurutulma işleminden sonra uzun raf ömrüne sahip olan kuzu göbeği mantarı Belçika ve Fransa gibi birçok ülkede sevilerek tüketiliyor.

Kuzu göbeği mantarı faydalarından yararlanmak için ara ara tüketmelisiniz. Yumurta gibi şekli bulunan besinin birçok sağlığa etki eden özelliği bulunur.

Kuzu Göbeği Mantarının Faydaları

Kolesterolün dengelenmesini sağlayan kuzu göbeği mantarını haftada 1 kere yemelisiniz.

Kuzu göbeği mantarı besin içeriklerinde B ve C vitaminleri dışında potasyum, çinko, bakır, kalsiyum ve sodyum mineralleri yer alır.

B2 vitaminine sahip olan kuzu göbeği mantarı görme yetisini arttırırken gözlerin parlaklığını arttırarak daha güzel görünmesini sağlar.

Anemi rahatsızlıklarının önlenmesinde yardımcı olan mantar türü kan yapısı etkisi ile kan seviyesini yükseltir.

İçerdiği mineraller sayesinde hipertiriodin önlenmesinde yardımcı olan kuzu göbeği mantarı tiroit rahatsızlıkları olan kişilere de yemeleri söylenir.

Protein zengini olan kuzu göbeği mantarı ete oranla çok daha fazla protein değerine sahiptir ve vegan beslenenler için alternatif tercih olabilir.

Kas ve eklem ağrılarının geçmesini sağlayan besin içeriği ile bağ dokularının güçlenmesini sağlar.

Sürekli halsiz ve kendinizi hep yorgun hissediyorsanız kuzu göbeği mantarından düzenli tüketerek bitkin hallerinizden kurtulabilirsiniz.

Vücuda ilaçlardan giren zehirlerin ve toksinlerin temizlenmesinde kuzu göbeği mantarı çok iyi bir seçenektir. İlaçların vücuda verdiği zararları nötr hale getirir.

Midelerinde sorun olanlar için kuzu göbeği mantarı besini tavsiye edilen yiyecekler arasındadır ve bağırsak yollarını onararak iltihapların iyileşmesini sağlar.

D vitamine sahip olan kuzu göbeği mantarı diğer besinlerden alamayacağınız bir vitamindir.

Bellek gelişimini destekleyen besin, beyin sağlığını güçlendirerek nörolojik rahatsızlıklara karşı sizi korur.

Karaciğer temizliğinde de destekleyici olan kuzu göbeği mantarı karaciğer sağlığını tedavi edicidir.

Antioksidan değeri yüksek olan besin serbest radikallerin vücuda zarar vermesini engelleyerek zararlı olan şeyleri vücuttan dışarı atar.

Diyabet rahatsızlıklarında yenmesi tavsiye edilen kuzu göbeği mantarı kan şekerinin dengelenmesinde etkendir.

Vücuda direnç katan kuzu göbeği besini güçlü bir bağışıklık oluşması için çalışır ve hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını aktif kılar.

Kalp sağlığını destekleyen kuzu göbeği mantarında potasyum ve E vitamini bulunur bu sayede kalp deformasyonlarını azaltır.

Kanser riskinden vücudun korunmasını sağlayan kuzu göbeği mantarı özellikle prostat kanserine karşı hücrelerin korunmasını sağlar.

Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Tüketilmelidir?

İyice temizlenmesi gereken kuzu göbeği mantarı suda güzelce yıkanmalıdır.

Yıkandıktan sonra mantarın aralarında bulunan oyukları temizleyerek suda bekletin.

Yüksek ateş yerine kısık ateşte kuzu göbeği mantarını ağır ağır pişirmek gerekir. Ve en önemlisi aşırı tüketimden kaçınmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal