Mansur Yavaş’ın Gizli Defteri Açığa Çıkıyor

Mansur Yavaş’ın gizledikleri yavaş yavaş ortaya dökülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin harcamalarına dair belgelerin yüzde 62.38'ini Ankara Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu’na vermediği gün yüzüne çıktı.

11.04.2021-17:06 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-17:06) Mansur Yavaş’ın Gizli Defteri Açığa Çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde saklanan sırlar ortaya çıktı. Metin Akdemir, Nihat Yalçın, Edip Balcı, Rüştü Biçer ve Berkay Gökçınar'dan oluşan Denetim Komisyonu oluşturdu. Denetim Komisyonu tarafından 89 sayfa olarak oluşturulan ekleri ile beraber toplam 511 sayfadan ibaret denetim komisyonu raporunun sonuna gelindi. Raporda; CHP Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Berkay Gökçınar'ın da imzası bulunuyor. 

AKDEMİR: ‘DENETİM GÖREVİMİZ ENGELLENMİŞTİR’ 

Denetim Komisyonu Başkanı Metin Akdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin denetim görevlerini engellediğini belirtti. Akdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe gerçekleşme bilgilerine göre ihale içinde olması düşünülen 3 milyar 994 milyon 212 bin 252 TL harcamanın yüzde 37.62'sinin belgelerini komisyona verdiğini, kalan yüzde 62.38'inin belgelerinin de verilmediğini bildirdi. Raporda; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyar 491 milyon 690 bin 210 TL'lik harcama belgelerini Denetim Komisyonu'na vermediğine vurgu yapılıyor. 

‘BÜTÇENİN YÜZDE 42'Sİ 'DENETLENEMEZ' HALE GETİRİLMİŞ OLMAKTA’ 

Raporda; ‘Denetim Komisyonumuzun belediye şirketlerinin iştiraklerini denetleme yetkisi bulunmaktadır. 2020 yılının Büyükşehir Belediyesi'nin kullandığı bütçenin yüzde 42'sinin doğrudan veya dolaylı olarak şirketlere aktarıldığı, bütçenin şirketler eliyle kullandırıldığı açık ve ortadadır. Böyle şirketler, hukuksuz bir şekilde denetim kapsamı dışına çıkarılacak bütçenin yüzde 42'si 'denetlenemez' hale getirilmiş olmaktadır.’ denildi. Raporda; şöyle denildi: 

‘İSTEKLER GECİKMEKSİZİN YERİNE GETİRİLİR' ‘

Bu durum Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimlerinin şeffaf ve denetime açık olmadıklarını göstermektedir. 5393 sayılı kanunun amir hükmü olan 25. maddesinde denetim komisyonunun talep edeceği bütün bilgi ve belgelerin eksiksiz bir şekilde verileceği ve bu konuda hiçbir görevlinin takdir hakkının bulunmadığı, 'Komisyon belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilir. Bu istekler gecikmeksizin yerine getirilir' şeklindeki açık ifadeyle hüküm altına alınmıştır. Belediye Meclisi'nin denetim yetkisinin kullanılmasına engel olmuşlardır.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal