Manisalı Pamuk Prenses'ten Çocuklara Kitap

Raziye Uysal, Manisa'nın Kula ilçesinde "Pamuk Prenses" kostümüyle ziyaret ettiği çocuklarla kitaplarını paylaşıyor.

30.05.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-10:37) Manisalı Pamuk Prenses'ten Çocuklara Kitap
Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Meslek Yüksekokulundan mezun olduktan sonra KPSS'ye hazırlanan, bir yandan da arkadaşlarıyla çeşitli etkinliklerde animatörlük yapan 23 yaşındaki Raziye Uysal, boş vakitlerini çocuklara ayırıyor.

Uysal, manav babasının kendisine getirdiği meyve sandıklarından kurduğu kitaplıkta biriktirdiği kitapları, mahallesindeki çocuklara ödünç veriyor.

Coronavirüs pandemisi nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukları "Pamuk Prenses" kostümüyle ziyaret eden Uysal, onları kişisel bakım ve virüslerden korunma yolları konularında da bilgilendiriyor.

Çocuklarla zaman geçirmeyi seven Raziye Uysal, "Kitaplarımı yerleştirecek kitaplığım yok. Ben bu sorunu manav olan babamın kullanmadığı meyve kasalarını üst üste dizerek çözdüm. Önemli olan kitapları uygun bir şekilde korumak. Kitaplar gelmeye devam ettikçe de meyve kasalarının sayısını artırıyorum." diye konuştu.

Kovid-19 nedeniyle çocuklara sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği için onları evlerinde Pamuk Prenses kostümüyle ziyaret ettiğini ve bunun onları çok mutlu ettiğini aktaran Uysal, şöyle devam etti:

"Ziyaretlerinde çocuklarla sohbet ediyoruz. Onlara kişisel temizlik, hijyen ve koronavirüsten korunma yöntemlerini anlatıyorum. Sosyal mesafeyi dikkat etmeleri konusunda uyarıyorum. Yaptığım çalışmaları Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun duymuş, kütüphanesinden bizlere kitap getirerek hediye etti. Destek sözü verdi."

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da Raziye Uysal'ı ziyaret ederek tebrik etti. Uysal'a desteğinin süreceğini ve ona bir kitaplık yaptırdığını aktaran Tosun, "Çocuklar bizim geleceğimiz. Kitap okuyan çocuklarımız ise ufku geniş, kişisel gelişimini hız katan, geleceğimiz. Bizler bu duruma sessiz kalamayız. Nerede bir girişim var destek olmalıyız. Kendisine yaptığı bu gönüllü çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal