Malulen Emekli Olan İbrahim Tatlıses'in Maaşı Kesildi!

2011 yılında silahlı saldırıya uğrayan ve başından vurulan İbrahim Tatlıses, 2017'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından malulen emekli edilmişti. 3 bin 112 TL maaş bağlanan Tatlıses'in SGK tarafından maaşı kesildi.

03.08.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-10:18)

Türk müziğinin başarılı isimlerinden İbrahim Tatlıses, 2011 yılında Maslak'ta aracının içindeyken silahlı saldırıya uğramış ve mermi başına isabet etmişti. Ağır yaralanan Tatlıses, dünyanın çeşitli yerlerinde operasyon geçirmiş ve vücudunda hasarlar meydana gelmişti. Yıllarca çalışamayan Tatlıses, 2017 yılında malulen emekli olmuştu ancak sanatçının 4 yıldır aldığı maaş kesildi.

2017'DE BAŞVURMUŞTU 

İbrahim Tatlıses, 2011 tarihinde İstanbul Maslak'ta, Abdullah Uçmak'ın adamları tarafından silahlı saldırıya uğradı. Aracının içerisinde başına isabet eden mermiyle ağır yaralanan Tatlıses, yıllar süren bir tedavi sürecine başladı. Almanya, Türkiye ve ABD'de çok sayıda cerrahi operasyon geçiren usta sanatçı, vücudundaki hasar nedeniyle Haziran 2017'de 'malulen emeklilik' başvurusunda bulundu.


4 YILDIR ALIYORDU

İzmir SGK'ya yapılan başvurunun ardından gerekli sağlık raporları istendi ve Tatlıses emekli edildi. Ancak geçtiğimiz aylarda flaş bir gelişme yaşandı. Mevzuatta 'çalışma gücü kaybı' olarak geçen Malulen Emeklilik çerçevesinde 4 yıl boyunca maaş alan sanatçının bu hakkı geri alındı. SGK, İbo Show'un izleyiciyle buluşmasıyla ünlü türkücünün 'yeniden çalışmaya' başladığı gerekçesiyle maaş ödemesini kesti.

MAAŞI KESİLDİ 

Çalışma gücü kaybı' olarak geçen Malulen Emeklilik çerçevesinde 4 yıl boyunca maaş alan sanatçının bu hakkı geri alındı. SGK, İbo Show'un izleyiciyle buluşmasıyla ünlü türkücünün 'yeniden çalışmaya' başladığı gerekçesiyle maaş ödemesini kesti. Malulen emekli olan İbrahim Tatlıses, 3 bin 119 TL maaş alıyordu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal