Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, hangi partiden? Maltepe Belediyesi hangi partili? Maltepe Belediyesi'nde neler oluyor?

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele polisinin Maltepe Belediyesi'ne karşı başlattığı rüşvet operasyonu sonrasında belediye başkanı Ali Kılıç'ın kim olduğu ve belediyenin hangi partiden yönetildiği araştırılmaya başlandı. Peki, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, hangi partiden? İşte, Maltepe Belediyesi'ndeki son durum hakkında detaylı bilgiler..

20.05.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-12:14) Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, hangi partiden? Maltepe Belediyesi hangi partili? Maltepe Belediyesi'nde neler oluyor?

İstanbul Maltepe Belediyesi üst yönetimi görevinde olan kişilerle zabıta biriminde görev alan bazı personellerinde aralarında bulunduğu 10'u kamu görevlisi toplam 18 kişi hakkında 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' ve aynı zamanda da 'resmi belgede sahtecilik' suçlamaları ile Mali Suçlarla Mücadele polisi tarafından bir operason düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Maltepe Belediyesi'de görevli olan ve haklarında şikayet dosyası açılan 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheli bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındılar. Sabah saatlerinde Maltepe Belediye'sinde yaşanan bu gelişmelerin ardında operasyonun sonuçları merak edilirken anı zamanda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı kim olduğu ve belediyenin hangi partinin olduğu da araştırılmaya başlandı.

Maltepe Belediyesi hangi partili

Maltepe Belediyesi hangi partili?

Anadolu Yakası ilçelerinden biri olan Maltepe Belediye Başkanlığı görevini Ali Kılıç sürdürüyor. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'den aday olan Ali Kılıç, seçimleri kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştur. CHP, Ali Kılıç'ı aynı zamanda 31 Mart Yerel Seçimleri'nde de tekrar aday göstermiş ve Kılıç, yeniden belediye başkanı olarak seçilmişti.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir?

1964 yılında Tunceli Pülümür’de dünyaya gelen Ali Kılıç, 1980’de Almanya’ya gitmiş ve orada bir yandan eğitimini tamamlarken diğer taraftan gazetecilik mesleğine başlamıştır. Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yapan Ali Kılıç, Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’da gerçekleşen savaşlara giderek sıcak savaşları yakından takip etmiştir. Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’na genel başkan olarak seçilen ve daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu'nun kurucu genel başkanı olan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı olarak yer almaya başlamıştır.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir

CHP'den parti meclis üyesi olan ve aynı zamanda Merkez Yürütme Kurulu Üyeli yapan Ali Kılıç, bir dönem de Genel Başkan Danışmanlığı görevini üstlenmiştir. Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevinde de bulunan Ali Kılıç, 2014 Yerel Seçimlerinde ve 31 Mart seçimlerinde aldığı oylarla geçtiği Maltepe Belediye Başkanlığı görevini halen devam ettirmektedir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal