Malta vatandaşlığı alma şartları nelerdir? Malta vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

AB üyesi ülkelere sınırsız geçiş hakkına da sahip olmanızı sağlayan Malta vatandaşlığı alma şartları nelerdir? Malta vatandaşlık başvurusu ile ilgili bilmeniz gerekenleri içeriğimizde derledik.

19.05.2022-00:15 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-00:15) Malta vatandaşlığı alma şartları nelerdir? Malta vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

Malta vatandaşlığı başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, doğrudan konsolosluk üzerinden başvurularını yapabilirler. Malta vatandaşlığı konusunda, vatandaşlığın hangi türden alınabileceği türü değişkenlik gösterebiliyor. Günümüzde de bu vatandaşlığı elde etmek isteyen kişilere hizmet sağlayan şirketler bulunuyor. Söz konusu şirketler aracılığıyla başvuruda bulunarak vatandaşlık alma süreci daha da garantiye alınabilir. Bu süreçte özellikle de ebeveynlerden herhangi birisi Malta’da ikamet ediyorsa doğrudan başvuru yaparak diğer durumlara oranla daha kolay vatandaşlık alınabilmektedir.

Malta vatandaşlığı başvuru şartları nelerdir?

Malta vatandaşlığını alabilmek için 4 farklı yöntem bulunuyor. Buna göre;

Ebeveynlerden herhangi birisi Malta vatandaşıysa,

Malta vatandaşı birisiyle evlenip en az 2 yıl Malta’da evli olarak yaşarsanız,

Malta’da oturma izni alıp en az 6 yıl ikamet ederseniz,

Malta’ya yatırım yaparsanız, vatandaşlık alabilirsiniz.

Malta vatandaşlık başvuruları nasıl yapılır?

Malta vatandaşlığına başvuru yapmak isteyen kişiler doğrudan konsolosluk üzerinden başvurularını yapabilir. Vatandaşlığın hangi türden alınacağı durumu ise değişiklik gösterebiliyor. Günümüzde Türkiye genelinde, Malta vatandaşlığının en kolay yoldan alınabilmesini sağlamak için birçok şirket hizmet vermektedir. Söz konusu şirketlerle irtibata geçerek vatandaşlık alma işlemleri yürütülebilmektedir. Ancak, ebeveynlerden herhangi biri Malta’da bulunuyorsa, şahsi olarak başvurunuzu yapar ve diğer durumlara oranla çok daha kolay bir şekilde vatandaşlık alma sürecini tamamlayabilirsiniz.

Malta vatandaşlığı başvuru şartları nelerdir?

Malta vatandaşlığını alabilmek için bazı şartları taşımanız beklenir. Buna göre;

18 yaşını doldurmanız,

Malta’da kiralanan bir konutun kontratı,

Malta Cumhuriyeti Vatandaşlık Departmanı’nın belirlemiş olduğu yatırımları yapma sözü vermek halinde Malta vatandaşlığı alınabilmektedir. Bu süreçte kişilerin mevcut vatandaşlıklarına göre de çeşitli koşullar talep edilebiliyor.

Malta vatandaşlığı hangi avantajları sağlar?

Malta vatandaşı olan kişiler, Avrupa Birliği’nde bulunan ülkelerin tamamına vizesiz olarak girebiliyor. AB bünyesindeki tüm üniversiteler ve alt seviye okullarda okunabilir. ABD’de dahil olmak üzere Avrupa Birliği’nde bulunan tüm ülkelerde de oturma izni alınabilmektedir.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal