Malezya'dan Türkiye'ye Mesaj: Ekonomik Olarak Size İhtiyacımız Var

7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo, İstanbul Kongre Merkezi'nde konuşan Malezya yetkilileri önemli açıklamalarda bulundu.

26.11.2021-10:49 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-12:15) Malezya'dan Türkiye'ye Mesaj: Ekonomik Olarak Size İhtiyacımız Var

Son dakika gelen bilgilere göre, 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo, İstanbul Kongre Merkezi'nde Malezya yetkilileri Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde düzenlenen zirve kapsamında, yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin helal pazardaki gücüne değinen Malezya yetkilileri Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini gerektiğini belirtti.

KÜRESEL SALGINLA BİRLİKTE HELAL GIDANIN ÖNEMİ ARTTI

2019 yılından beri yaşanan pandemi sebebi ile helal gıdanın öneminin anlaşıldığının altını çizen Malezyalı Sazali Mustafa Kamal konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi;  "Türkiye ile Malezya ekonomik iş birliği ve karşılıklı yatırımlar konusunda önemli bir fırsata sahip. Özellikle salgın sonrası yeni iş birlikleri yapabilir ve karşılıklı yatırımlarımızı artırabiliriz."

TÜRKİYE-MALEZYA İLİŞKİLERİ GELECEK YILLARDA ÖNEMİNİ HİSSETTİRECEK

Malezya'nın Türkiye'yi her konuda beğendiğini ve Türkiye'nin Malezya'ya yatırımlar yapması gerektiğini belirten Sazali Kamal yaptığı açıklamaları şu sözlerle noktaladı; ürkiye'yi teknoloji gücü açısından beğeniyorum. Malezyalı bazı şirketler yatırımcı arıyor. Bu konuda Türk şirketleri Malezya'ya ve Malezyalı firmalara yatırıma davet ediyorum. Karşılıklı güzel iş birliklerine imza atabiliriz."İki ülke arasındaki ilişkilerin çok güzel olacağını düşünüyorum. Bizi parlak bir gelecek bekliyor. Dış ticaret hacminde ve karşılıklı yatırımlarda güzel gelişmeler yaşanacaktır." 

BAŞKAN ERDOĞAN DÜNYA HELAL ZİRVESİ'NDE KONUŞMUŞTU

Dünya Helal Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helal gıdaların salgın dönemi  boyunca ne kadar önemli olduğunun altını çizerek şu açıklamaları yapmıştı;  "Yeni çağın yeni normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği' temasıyla düzenlenen zirvenin başarılı geçmesini diliyorum. Helal belgeli ürün ve hizmetler, temiz ve sağlıklı olmaları sebebiyle gerek Müslümanlar, gerekse diğer inançlara mensup insanlar tarafından giderek daha fazla tercih edilmektedir. Devasa bir büyüklüğe ulaşan bu sektörde hem tüketicinin helal belgeli ürün ve hizmetlere güvenilir bir şekilde erişimini sağlamamız hem de bu ürün ve hizmetlerin uluslararası ticarette dolaşımını kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu amaçla 2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standartlar ve Teknoloji Enstitüsünün çok önemli roller oynadığını görüyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerinin tamamını enstitüye üye olmaya, böylece helal belgelendirmedeki ayrılıkları, uyuşmazlıkları güvensizlikleri ortadan kaldırmaya davet ediyoruz. Helal belgeli ürün ve hizmetlerin ticaretinde işbirliğimizi artırdıkça bundan vatandaşlarımızla beraber tüm insanlıkta kazançlı çıkacaktır. Nitekim Türkiye olarak yaklaşık 3 sene önce ülkemize kazandırdığımız Helal Akreditasyon Kurumu'yla bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik. Yine bu çerçevede İstanbul'da enstitünün kullanımına tahsis edeceğimiz hizmet binasının inşaatından son aşamaya geldik, en kısa sürede fiziki, beşeri ve teknik hazırlıkları tamamlayarak bu binayı İslam Dünyası'nın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Tüm dünyada salgınla birlikte sağlıklı, temiz ve güvenilir gıdaya dair endişelerin arttığı bir dönemde düzenlenen bu zirvenin kendi alanında bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu önemli organizasyona öncülük eden kurumlarımızı tebrik ediyor, her iki etkinliğinde hayırlara vesile olmasını diliyorum"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal