Köşe Yazarı Haşmet Babaoğlu: CHP İstanbul'u Sorunlara Boğdu!

Sabah Yazarı Haşmet Babaoğlu son yazdığı yazıda İstanbul'da Ekrem İmamoğlu döneminde yaşanan sorunlara değindi.

26.11.2021-10:34 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-14:32) Köşe Yazarı Haşmet Babaoğlu: CHP İstanbul'u Sorunlara Boğdu!

Sabah gazetesinin sevilen yazarlarından Haşmet Babaoğlu yazdığı köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi. Babaoğlu yazdığı yazısında İstanbul'u kaybettik açıklamasını yaptı.

Sabah gazetesinde yazdığı yazılarla dikkat çeken Haşmet Babaoğlu yazdığı son yazıda Ekrem İmamoğlu döneminde yaşanan İstanbul'un sorunlarına yer verdi. Yazdığı yazıda İstanbul'un kronikleşen sorunlarından bahseden Haşmet Babaoğlu konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; İstanbul'u kaybettik koskoca kent bir sıvı gibi eridi parmaklarımızın arasından akıp gitti. Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi sık sık vatandaşa yaşattığı sorunlarla gündeme geliyor. Trafiği, çevre sorunlarını, ulaşımdaki sıkıntıları gidereceğiz, hayatı ucuzlatacağız vaatleriyle seçilen İmamoğlu, geldiği günden beri sorunları çözmek bir yana üzerine onlarcasını daha ekledi. Koskoca kent bir sıvı gibi eridi, parmaklarımızın arasından akıp gitti. "Adam günlerini mi şaşırdı, aklı mı gitti?" diye düşünmeyin. Ne dediğimi iyi biliyorum... Ne yaşadığımızı da...Seçim sonucundan değil, bir kentin gözlerimizin önünde "yere serilişinden", kent yaşamının geri dönüşü zor biçimde aldığı hasardan, bu kentin sakinleri olarak toplu halde kaybetmiş olduğumuz gerçeğinden söz ediyorum. Toplu ulaşım sıfırlanmak üzere... İş gidiş-geliş saatlerinde metrobüs ve otobüs duraklarının haline, insanların çektiklerine bakmak olup biteni anlamaya yeter. Bütün caddeler delik deşik... Otuz yıl öncesinin umursamaz inşaat manzaraları geri döndü... Boğaz kıyısının kokusu yavaş yavaş İzmir'i andırmaya başladı...


BU YÖNETİM HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAK

Ajans, İBB'ye sürekli cila çekiyor ama arkadaki sıvanın döküldüğünü gözlerden saklamak, görüp yaşadıklarımızı sevimli köpek Boji'yi gündem yaparak örtmek imkânsız. Bazı arkadaşlarım... Zamanında "Bu yönetim hiçbir şey yapmayıp zaman geçirecek" dediğimde gülmüşlerdi. "Yerel yönetimi uçucu bir gösterinin sahnesi olarak kullanacaklarını ve esas işleri daha sonra küreselcilere bırakmayı planladıklarını" yazdığımda, "O kadar da değildir" diye düşünmüşlerdi. Şimdi anlıyorlardır.

EKREM İMAMOĞLU'NU DESTEKLEYENLER BU DURUMU HAK ETTİ

Yazdığı yazının devamında yaşanan durumun suçlusunu Ekrem İmamoğlu'na oy verenler olduğunun altını çizen Haşmet Babaoğlu yazısının devamında şu ifadelere yer verdi; Bir de "İmamoğlu'na oy verenlere, özellikle de soğan patates uğruna tercihini değiştirenlere oh olsun!" diyenler var. Öyle değil, o iş! Bu kadar basit bir mesele değil... Sonuçları fena olacak bir yıkım projesini andırıyor her şey... İstanbul bu! Olan ona oluyor... Her şey çok çirkinleşiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal