Malatya’da üst üste iki deprem: Çevre illerde de hissedildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da bugün üst üste iki deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre ilk deprem 4 büyüklüğünde, ikinci deprem ise 3.3 büyüklüğünde gerçekleşti.

19.03.2023-11:25 - (Son Güncelleme: 19.03.2023-16:00) Malatya’da üst üste iki deprem: Çevre illerde de hissedildi

Malatya’da Kahramanmaraş depremlerinden bu yana artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamasında Malatya'da bugün üst üste iki deprem meydana geldiğini belirtti. AFAD, ilk depremin 4 büyüklüğünde, ikinci deprem ise 3.3 büyüklüğünde gerçekleştiğini duyurdu.

Malatya’da üst üste iki deprem

Malatya güne depremle uyandı. Malatya'da merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Saat 10.25'teki depremin derinliği 6,96 kilometre olarak açıklandı.

Malatya Deprem

Çevre ilçe ve illerde de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 4 bine yakın bina yıkılmıştı.

Malatya'da 15 dakika sonra

Malatya'da bugün yaşanan ilk depremden yaklaşık 15 dakika sonra yeni bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'ne göre, Doğanşehir ilçesinde saat 10:39 sıralarında 3.3 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. İkinci deprem 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Malatya Deprem-1

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal