Banka iflasları altın fiyatlarını uçurdu: Gram altın rekora koştu

ABD ile Avrupa’da yaşanan banka iflasları altın piyasasını hareketlendirdi. Son günlerde yükselişte olan gram altın fiyatı da banka iflaslarıyla beraber daha da yükseldi.

19.03.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 19.03.2023-16:00) Banka iflasları altın fiyatlarını uçurdu: Gram altın rekora koştu

Ons altında yaşanan yükselişe paralel olarak altın fiyatlarının yükselişi de devam ediyor. ABD’deki Silikon Vadisi Bankası başta olmak üzere çok sayıda bankanın iflas bayrağını çekmesi piyasada çalkalanmaya sebep oldu. Yaşanan bu gelişmeler Türkiye’deki altın piyasasını da etkiledi. Yatırımcılar güncel altın fiyatlarını öğrenmek için internetten araştırmalara devam ediyor. 

Banka iflasları altın fiyatlarını uçurdu

Ensonhaber’in yer verdiğine göre; Ons altındaki artış, Türkiye'de serbest piyasadaki altın fiyatlarına da artış yönünde yansıyor.

ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank iflas etti.

Silikon Vadisi Bankası'nda mevduatı olanlar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) güvencesi ile paralarını bankadan çekebildi. 

Avrupa'da da İsviçre bankası olan Credit Suisse, en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankası'nın sermaye artırımı yapmayacağını açıklayında bir kriz yaşadı.

Credit Suisse de İsviçre Merkez Bankası'ndan (SNB) destek alarak, krizi atlattı.

Altın Fiyatları

Yatırımcı rotasını altına çevirdi

Bu gelişmeler bankacılık sektörüne olan güveni sarstı. Yatırımcı rotasını "güvenli liman" olarak tanımlanan  altına yönetti.

Ons altın 1989 dolarda

Ons altın hızlı artıyor. Bir gün önce 1.921 dolardan 29 dolar birden artarak 1.950 dolara yükselen ons altın; bugün de 39 dolar birden artarak bu kez 1989 dolara çıktı.

19 Mart Pazar güncel altın fiyatları

Altının gramı değişim sonrası 1200 lira barajının üzerine çıktı. Gram altın bugün 1212 liradan satışa sunuluyor.

Altın yatırımcısının en sık tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın bugün 1993 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 2014 lirada bulunuyor.

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden cumhuriyet altını ise bugün 8005 liradan geri alınırken 8126 liradan da satışa sunuluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal