Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Uzmandan son dakika açıklaması!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem, bölge halkında endişe ve tedirginlik yarattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın verilerine göre, depremin merkez üssü Battalgazi ilçesi olarak belirlendi ve sarsıntının 7 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

12.04.2024-17:07 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-17:07) Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi: Uzmandan son dakika açıklaması!

Depremle ilgili ilk değerlendirmeleri yapan isimlerden biri olan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki sarsıntının 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin sonucu olduğunu belirtti. Görür, olayı "4.1 büyüklüğünde ve endişe verici olmadığı" şeklinde değerlendirdi.


Naci Görür’den deprem açıklaması geldi

Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar, Malatya Pütürge-Söğütlü’de 4.1 deprem oldu. Deprem 4.1 büyüklüğünde ve 6 Şubat depremlerinin sonucu, endişe yok, geçmiş olsun, sevgiyle" ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamaların ardından bölge halkı ve yetkililer tarafından bir rahatlama yaşanırken, depremin etkilerinin yakından takip edilmesi için AFAD ve ilgili kuruluşlar çalışmalarını sürdürüyor. Geçmişte yaşanan depremlerden öğrenilen dersler doğrultusunda, Malatya ve çevresindeki deprem risklerine karşı gerekli önlemlerin alınması için süregelen çalışmalar devam ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal