Malatya depremzedelerin konutları şubat ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Türkiye’yi derinden yaralayan 6 Şubat'taki deprem sonrası adeta yer yerinden oynayan Malatya'da, yıkılan konutların yerine depreme dayanıklı afet konutların inşası yapıldı ve 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

24.01.2024-13:36 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-16:38)

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Malatya,  evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Hak sahiplerine teslim edilecek!

Malatya depremzede konukları

AA’dan alınan habere göre, Malatya merkez ve ilçelerinde de aşamalar halinde afet konutları yükseliyor. Kaba inşaatları tamamlanan, dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan, çevre düzenlemesi yapılan konutlar kurayla hak sahiplerine teslim edilme gününü bekliyor.

Vali'den açıklama!

Malatya depremzede konuklsrı

Depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için başlayan çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yapımı tamamlanan konutların kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

‘’Konut bir ay içerisinde teslim edilmiş olacak’’

Deprem mağduru vatandaşların için yapılan konutlardaki çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, "Malatya genelinde şubat ayının başlarında 5 bin 100 civarında TOKİ konutumuz kuraya hazır olacak. 7 bin 700 de köy konutu ihale edilmişti, bunların 3'te 1'ine ancak başlayabildik, ihalesi yapıldı. Bunlardan da bin civarında konut bir ay içerisinde teslim edilmiş olacak’’ dedi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal