Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı ne zaman, nerede kılınacak, hangi camide? Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesi nereden kalkacak?

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı ne zaman, nerede kılınacak, hangi camide? Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesi nereden kalkacak? İşte soruların yanıtı...

23.06.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-09:17) Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı ne zaman, nerede kılınacak, hangi camide?  Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesi nereden kalkacak?

İsmailağa tarikatının lideri ve cemaat içerisinde Mahmut Efendi Hazretleri ismiyle de bilinen 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberini torunu olan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu kamuoyu ile paylaştı. İsmailağa cemaatinden de Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberi ve bir baş sağlığı açıklaması yapıldı. Peki Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı ne zaman, nerede kılınacak, hangi camide? Mahmut Ustaosmanoğlu cenazesi nereden kalkacak?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, neden öldü?

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 senesinde Trabzon’da doğdu. Genç yaşlarında köydeki hocalardan ders alan Mahmut Ustaosmanoğlu, 16 yaşında icazet alarak köyünde ders vermeye başladı.

Mahmut Ustaosmanoğlu

1952 senesinde şeyhi olan Ali Haydar Efendi ile tanışan Mahmut Ustaosmanoğlu, askerliğini yaptıktan sonra Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii’nde imamlık yapma teklifi aldı ve bu teklifi kabul etti.

1954 yılında İsmailağa Camii’nde imam olan Ustaosmanoğlu, 1996 yılında emekli olarak görevinden ayrıldı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı ne zaman, nerede kılınacak, hangi camide?

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yaşlılıktan kaynaklı sebeplerden dolayı hayatını kaybettiği açıklandı. Cenazesi 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuma namazından sonra Fatih Camii’nde kılınacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal