Cübbeli Ahmet yeni lider mi olacak? İsmailağa cemaatinin Mahmut Efendi'nin ölümümden sonra yeni lideri Cübbeli Ahmet'mi olacak?

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesi sonrasında İsmailağa tarikatının yeni liderinin kim olacağı merak edilmeye başlandı. Peki Cübbeli Ahmet yeni lider mi olacak? İsmailağa cemaatinin Mahmut Efendi'nin ölümümden sonra yeni lideri Cübbeli Ahmet'mi olacak? Soruların yanıtları haberimizde...

23.06.2022-10:41 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-10:41) Cübbeli Ahmet yeni lider mi olacak? İsmailağa cemaatinin Mahmut Efendi'nin ölümümden sonra yeni lideri Cübbeli Ahmet'mi olacak?

İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, geçtiğimiz haftalarda rahatsızlandığı gerekçesiyle kaldırıldığı hastanede 93 yaşında hayatını kaybetti. Mahmut Efendi Hazretleri olarak da bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesi sonrasında İsmailağa tarikatının yeni liderinin kim olacağı merak edilmeye başlandı. Peki Cübbeli Ahmet yeni lider mi olacak? İsmailağa cemaatinin Mahmut Efendi'nin ölümümden sonra yeni lideri Cübbeli Ahmet'mi olacak?

İsmailağa cemaatinin Mahmut Efendi'nin ölümümden sonra yeni lideri Cübbeli Ahmet'mi olacak?

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesi sonrasında İsmailağa tarikatının yeni liderinin kim olacağı konusunda ‘’ Cübbeli Ahmet yeni lider mi olacak? İsmailağa cemaatinin Mahmut Efendi'nin ölümümden sonra yeni lideri Cübbeli Ahmet'mi olacak?’’ soruları ciddi şekilde tartışılmaya başlandı. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine yeni İsmailağa tarikat lideri olmaya aday olacak kişiler; Mustafa Özşimşekler, Hüsamettin Vanlıoğlu, Mehmet Talu, Mahmud Eren, Muhammed Yelkenci, Abdullah Hiçdönmez, Fatih Kalender, İsmail Hünerlice olarak belirlendi.

İsmailağa cemaaati

Mustafa Özşimşekler kimdir?

Mustafa Özşimşekler, Bursa’da 1966 yılnda dünyaya geldi. İlk okul, ortaokul ve lise hayatını burada bitiren Özşimşekler, üniversite hayatını İktisat bölümünde tamamladıktan sonra Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda işe başladı.

İslami ilim eğitimi almak için İstanbul’a gelen Özşimşekler, İstanbul içinde ve dışında bir çok seminer verdi. Yazarlık mesleğini de yapan Özşimşekler, Kasr-ı Ârifân Dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevine devam ediyor.

Hüsamettin Vanlıoğlu kimdir?

Fıkhi Meseleler (2 Cilt Takım), Hanefi Mezhebine Göre Mal-Mülk-Akit ve Ehliyet Nazariyesine Giriş, Lalegül Fm’e ve Lalegül Tv’ye Yöneltilen Fıkhi Suallere Cevaplar (Cilt 1), Muhtasar Kuduri Şerhi Lübab Tercümesi – 2 Cilt Takım, Tesettür Risalesi türlerinde eserler veren Hüsamettin Vanlıoğlu, İslam ve İslami Düşünce alanlarında çeşitli yazılar yazmıştır.

Mehmet Talu kimdir?

1953 Temmuz ayında doğan Mehmet Talu, 1965 yılında Akyazı Konuralp İlkokulu’nu, 1974’te Sakarya ve Bursa İmam Hatip Okulu’nu, 1980’de Erzurum İslami İlimler Fakültesi’ni bitirdi.

Arapça dersler alan Talu, eğitim hayatını tamamlamasının ardından Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Arapça Asistanlık sınavını kazandı. 1988 yılında öğretim görevlisi mesleğini bırakan Mehmet Talu, o yıldan bu yana yazarlık yapmaya devam ediyor.

Fatih Kalender kimdir?

Fatih Kalender 1978 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ali Haydar Efendi’nin en yakınında bulunan isimlerden birisi olan Fatih Kalender, babası İhsan Kalender ile iş alanında da boy göstermiştir. Zengin bir aile çocuğu olan Fatih Kalender, bu şartlara rağmen eğitimini kendi şartlarıyla tamamlamayı seçmiştir.

İsmail Hünerlice kimdir?

İsmail Hünerlice, Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı İkramiye köyünde doğdu. İlk okulunu tamamladıktan sonra 1987 yılında Hendek İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Hünerlice, hafızlığını da eğitim hayatı boyunca devam ettirdi. Maddi olarak zor bir hayat geçiren İsmail Hünerlice, üniversite eğitimini açıktan tamamladı. Halen İslam Hukuku ve Fıkıh üzerine 60’a yakın çok değerli bir ekiple çalışmalarını devam ettirmektedir. Evli olup Ahmet Faruk, Beyza nur ve Meryem Betül isimli üç çocuk sahibidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal