29.06.2022-15:54 (Son Güncelleme:29.06.2022-16:25)


1

Avukat Cem Kaya Karatün, Mahmut Efendi'nin ölümüyle birlikte çapıcı açıklamalar yaptı.



2

Karatün Mahmut Efendi'nin neden bu kadar çok sevildiğini ve bu cemaatin nasıl bu kadar büyüdüğünü açık açık anlattı.



3

Mahmut Efendi’nin sırrı

Mahmut Efendi’nin sırrı

Dayısının vefat etmesiyle birlikte ilk kez Mahmut Efendi ile tanıştığını söyleyen Karatün cenazeyi Mahmut Efendi’nin imamlık yaptığı İsmailağa Camisi’nde namaz kılmayı teklif ettiğini söyledi.



4

Cenaze ile ilgili konuşan Karatün sözlerine şu şekilde dolaştı; Karatün, "Sendikacılık ve bir dönem CHP milletvekilliği yapan dayım Doğan Onur, 'Başımız daha da belaya girmesin.' dedi. Açıkçası tedirgin olmuştuk. Biz takım elbiseli 5-6 adam gittik, camideki herkes sarıklı, cübbeliydi. Cuma namazını kıldık. O sırada talebimizi reddeden belediyeden olduğunu düşündüğümüz bir imam geldi ve 'Beni görevlendirdiler.'



5

Cenaze sırasında dayısının ölümüyle ilgili konuşan Karatün Mahmut Efendi ile konuşmalarnı şöyle anlattı; "İnsanlara ne oluyor ki, her yer Allah'ın toprağı. Orası burası fark etmez. Dayınızın Müslüman olarak öldüğüne şehadet eder misiniz?' diye sordu. 'Evet, Müslüman olarak öldü fakat eşi Renate'yi çok seviyordu.' yanıtı sonrasında cenaze namazını kıldırdı." dedi.



6

Karatün, dayısının Feriköy Protestan Mezarlığında defnedilmeden önce dua ile uğurlandığını, eşinin yanına gömüldüğünü söyledi.



7

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatından sonra çok kişinin bu konuda olumsuz tepki verdiğini söyledi.



8

Karatün durumu "Orada bir hoşgörüyle karşılaştık. Allah hem Mahmut Hoca'ya hem de dayıma rahmet etsin. CHP milletvekilliği yapan ve çizgisi belli olan dayım da (Doğan Onur) orada çok şaşırdı. 'Her yer Allah'ın toprağı, her yere gömülebilir. Ben de yardımcı olabilirim.' sözü dayımı etkilemişti. CHP'li olarak yaşayıp öldü ancak merakını cezbetti. Sonrasında ziyaret ettiğini biliyorum. 'Ben o adamı gidip ziyaret etmek, elini sıkmak isterim. Aydın bir insan olarak gördüm.' demişti." diyerek açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR