Mahmut Efendi öldü mü? Mahmut Ustaosmanoğlu neden öldü? Mahmut efendinin cenazesi ne zaman, nerede defnedilecek? Cenaze törenine Tayyip Erdoğan katılacak mı?

İsmailağa Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti. 93 yaşında hayatını kaybeden Ustaoğlu'nun acı haberini torunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu. Peki, Mahmut Ustaosmanoğlu neden ve nasıl öldü? Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze töreni ne zaman, nerede düzenlenecek? İşte Mahmut efendinin ölümüne dair merak edilen ayrıntılar...

23.06.2022-09:21 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-09:21) Mahmut Efendi öldü mü? Mahmut Ustaosmanoğlu neden öldü? Mahmut efendinin cenazesi ne zaman, nerede defnedilecek? Cenaze törenine Tayyip Erdoğan katılacak mı?

İsmailağa Cemmat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu bugün hayatını kaybetti. Acı haberi Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurdu. Ustaosmanoğlu'nun açıklamasına göre, 93 yaşında olan Mahmut Ustaosmanoğlu, İstanbul'da hastanede tedavi görürken yaşamını yitirdi. Detaylar haberimizde...

Ustaosmanoğlu'nun ölümünden sonra, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı bir açıklama yaparak, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

 mahmut karaosmanoğlu'nun cenazesi ne zaman nerede defnedilecek

Cenaze namazı Fatih Camii'nde kılınacak

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrasında naaşının Beykoz Baklacı Mahallesi'nde bulunan evine getirildiği belirtildi. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nde kılındıktan sonra defnedilecek.

Mahmut Ustaosmanoğlu kaç yaşında ve neden öldü?

93 yaşında vefat eden Ustaosmanoğlu bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

 mahmut efendi kimdir, neden öldü

Mahmut Ustaosmanoğlu kim?

1929 Trabzon doğumlu olan Mahmut Ustaosmanoğlu, küçük yaşlarından itibaren çevre köylerdeki hocalardan ders almaya başlamış, 16 yaşına geldiğinde icazet alarak kendi köyünde dersler vermeye başlamıştır.

1952 senesinde şeyhi Ali Haydar Efendiyle yolları kesişmiştir. Askerlikten dönünce Ali Haydar efendi kendisini imam olması için davet etmiştir. 1954 senesinde İsmailağa Camii'nde başladığı imamlık görevini 1996 senesine kadar yapmış ve emekli olmuştur.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal