Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Böbrek yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, hayatını kaybetti. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun kim olduğu, neden öldüğü soruları merak edilmektedir.İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

23.06.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-09:15) Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, hastalığı neydi, neden öldü?

Böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle yoğun bakımda tedavisi devam ederken bu sabah torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

1929’da Trabzon’da hayata gözlerini açan Mahmut Ustaosmanoğlu, eğitim hayatını yine doğduğu şehir Trabzon’da aldı. Çevre köylerde eğitimini tamamlamasının ardından16 yaşında icazet alan Ustaosmanoğlu, daha sonra dersler vermeye başladı.16 yaşında evlenen Mahmut Ustaosmanoğlu, 1952’de ise şeyhi Ali Haydar Efendi’yle tanıştık. Askerlik görevi için hizmetini gerçekleştirdikten sonra şeyhinin yanına dönen Ustaosmanoğlu, İsmailağa Camii'nde imam olarak görev yapmaya başladı. 1954’de bu görece başlayan Mahmut Ustaosmanoğlu, 1996’ya kadar bu görevini icra etti.

Yetiştirdiği öğrenciler arasında birçok kişinin bildiği "Cübbeli Ahmet Hoca"ismiyle tanının Ahmet Mahmut Ünlü’nün hocasıydı.

Mahmut Ustaosmanoğlu Kimdir

Mahmut Ustaosmanoğlu neden öldü?

İsmailağa Cemaati lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu, böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle bir süredir hastanede yatıyordu. Yoğun bakımda yatan Mahmut Ustaosmanoğlu'ndan bugün acı haber geldi. Torunu dedesinin vefat haberini sosyal medya üzerinden açıkladı. Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal