Mahmut Efendi Cemaati'nin yeni lideri kim olacak? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu mu?

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybettiği açıklandı. Sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi gören Ustaosmanoğlu’nun vefat haberi torunu tarafından açıklandı. İsmailağa Cemaati lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat etmesi üzerine yeni liderin kim olacağı da merak ediliyor. İşte konu hakkındaki detaylar…

23.06.2022-09:59 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-09:59) Mahmut Efendi Cemaati'nin yeni lideri kim olacak? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu mu?

İsmailağa Cemaati’nde Şeyh olan Mahmut Ustaosmanoğlu, bir süredir böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle hastanede kontrol altında tutuluyordu. Gece saatlerinde hayatını kaybettiği haberi ailesine ve sevenlerine duyuruldu. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun naaşı gece saatlerinde evine getirilirken sabah namazından sonra tüm sevenleri de evin önünde toplanmaya başladı. İsmailağa Cemaati’nin yeni liderinin kim olacağı ise en çok merak edilen konulardan biri oldu. İşte konu hakkındaki detaylar…

Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti

93 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberini Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı. Bir süredir böbreklerinden rahatsız olan Ustaosmanoğlu’nun vücudu hastalığa daha fazla dayanamadı. Ölüm haberini sevenleriyle paylaşan torunu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular"

İsmailağa Cemaatinin Yeni Lideri Kim Olacak

İsmailağa Cemaati’nin yeni liderinin kim olacak?

Nakşibendi tarikatının Halidiye Kolu olan İsmailağa Cemaati’nin lideri olan Mahmud Ustaosmanoğlu, koronovirüs salgınına yakalanmasının ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi gören Mahmut Ustaosmanoğlu’nun sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle daha önce bir ameliyat kararı alınmıştı. Cemaat konu hakkında bir paylaşımda bulunurken açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Mahmud Efendi Hazretlerimiz, geçtiğimiz günlerde hastanede tedavi görürken doktorları tarafından ufak bir cerrahi operasyon kararı alınmış ve operasyon tarihine kadar hanesinde istirahat etmesi uygun görülmüştü.

Evinde bir müddet istirahatin ardından tekrar hastaneye geçilerek gereken tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

Geçireceği ufak çaplı bu operasyonun sağlıklı bir şekilde icra edilmesi için dualarınızı bekler, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Ancak tedavi sürecinde sağlık durumu kötüye giden Ustaosmanoğlu’nun gece saatlerinde yaşamını yitirdiği haberi geldi. Şeyh Mahmut Efendi'nin yerine kimin geçeceği de bilinmemektedir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal