Acı haber geldi! İçişleri Bakanlığı açıkladı: İki asker şehit düştü

Eren Abluka-18 Operasyonunda hain teröristler ile yaşanan silahlı çatışma sırasında yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç ve Jandarma Uzman Çavuş Turgut Diken şehit düştü.

23.06.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-15:51)

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'in Lice ilçesinde düzenlenen 'Eren Abluka-18 Operasyonu'nda hain teröristlerle çıkan silahlı çatışmada yaralanan 3 kahraman askerimizden 2'sinin şehit olduğunu aktarıldı. 

Bakanlıktan yapılmış olan yazılı açıklamada, "Diyarbakır-Lice ilçesi Göçer Mahallesi kırsalında, 22 Haziran 2022 Çarşamba günü, Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurlarınca icra edilen 'Eren Abluka-18 (Şehit Jandarma Onbaşı Doğan Dağcı) Operasyonu'nda teröristler ile yaşanan silahlı çatışma esnasında, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen ve Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan yaralanmıştır. Yaralılardan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç sevk edildiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen sevk edildiği Dağkapı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralı personelimize ise acil şifalar diliyoruz’’ denildi. 

Hain teröristlerin inlerinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesi için bölgeye takviye jandarma özel harekat ve jandarma komando birliklerinin sevk edildiği bildirildi. 


İzmir’e ateş düştü 

Ayrıca evli ve 3 çocuk babası şehit Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen'in (30) yürekleri yakan acı haberini, İzmir'in Ödemiş ilçesinde ikamet eden ailesine verildi. Annesi Keziban İçen, babası İdris İçen, eşi Semiha İçen ve kardeşi Dursun İçen, büyük bir üzüntü yaşadı. Şehit Turgut İçen'in cenazesi ise, ikindi vakti Ödemiş ilçesindeki Zungurlu Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verilecektir.

Eskişehir'de ciğeri yakan haber verildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında Eren Abluka-18 Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç'un (29), Eskişehir'de ikamet eden ailesine şehadet haberi verildi.

Şehidin, Kırmızıtoprak Mahallesi Altan Sokak'ta annesi ve ağabeyinin yaşadığı eve gelen askeri yetkililer, acı haberi verdi. Kahraman şehidimiz Arduç'un ailesinin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin ağabeyi Ayhan Arduç ile yakınları, evin önünde gelen taziyeleri kabul etti. Şehir dışında olan şehidin eşi ile annesinin, şehre gelmek üzere yola çıktıkları bildirildi. Ayrıca şehit Oğuzhan Arduç'un 8 ay önce evlendiği, babası İbrahim Arduç'un 2015’te vefat ettiği bilgisi öğrenildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal