Mahkemelik Olan İbrahim Tatlıses’e 21 Bin TL’lik Tazminat Şoku

Geçtiğimiz haftalarda İbrahim Tatlıses hakkında, Necdet Rüştü Efe’nin eserini izinsiz kullanması nedeniyle dava açılmıştı. Açılan davaya bilirkişi atandı.

05.12.2021-12:29 - (Son Güncelleme: 05.12.2021-12:38)

İbrahim Tatlıses, Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin eserini izinsiz kullandığı için açılan tazminat davasında yeni gelişme yaşandı. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, dava dosyasını bilirkişiye gönderdi.

İBRAHİM TATLISES’E 21 TL TAZMİNAT DAVASI

Şair ve yazar Necdet Rüştü Efe’nin kızı Şirin Nisan Dengiz, geçtiğimiz haftalarda İbrahim Tatlıses’in babasının eserini izinsiz kullandığını iddia ederek tazminat davası açmıştı. 21 bin TL’lik tazminat davasında maskeme dosyayı bilirkişiye yönlendirdi. 

BABAMIN ESERİ İZİNSİZ KULLANILDI

Usta sanatçının tek varisi olan Şirin Nisan Dengiz, babasına ait olan 'Batan Gün Kana Benziyor' adlı eserin Tatlıses'in 'Yağmurla Gelen Kadın' albümünde izinsiz şekilde kullandığını belirtilmişti. İzinsiz kullanılması hakkında İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Dengiz dilekçesinde; İbrahim Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından eserin izinsiz kullanıldığına dikkat çekti. 

BİLİR KİŞİ İNCELEME YAPACAK

Eserler hakkında benzerlik olup olmadığı, İbrahim Tatlıses’in usta sanatçıya ait eseri kullanıp kullanmadığının netleşmesi için eser üzerinde inceleme yapılacak. Mahkeme tarafından onaylanan dilekçede; "Eser, Tatlıses ve İdobay Müzik tarafından YouTube gibi sitelerde izinsiz olarak kullanılmaya devam etmektedir" denilerek 21 bin lira tazminat talebinde bulunmuştu. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tarafların avukatları katılım sağladı. Mahkeme incelemenin yapılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal