Mahkemeden Şok Mobil Abonelik Kararı

Çıkan yeni mahkeme kararına göre artık internet kullanıcıları 2 yıl ve üzeri aboneliklerini herhangi bir sebep belirtmeden iptal edebilecekler. Emsal niteliğinde olan karardan dava süresi geçmeyen davacılarda yararlanabilecek.

12.10.2021-11:41 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-16:44) Mahkemeden Şok Mobil Abonelik Kararı

Tüketici hakları mahkemesinden milyonlarca internet kullanıcısını son derece yakından ilgilendiren bir karar çıktı.  Mahkemenin kararına göre bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep belirtmeden aboneliklerini sonlandırma hakkına sahip olduğu ve ceza almayacağına dair emsal niteliğinde bir karar verildi.

2 yıllık sözleşmesi dolmadan internet aboneliğini iptal etmek isteyen İ.A adlı vatandaşı mahkeme haklı buldu. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl 3 ay 13 gün kala aboneliğini iptal eden İ.A adlı tüketiciye kalan ayların ödemesi olarak 709 TL ödeme yapıldı. Örnek kararda, Süresi bir yıldan daha uzun taahhütlü sözleşmeden tüketicinin herhangi bir sebep göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman fesih hakkına sahiptir” değerlendirmesi yapıldı.

TÜKETİCİ HAKLARINA BAŞVURDU

Kaynakların aktardığına göre İ.A adlı vatandaş 2018 yılında 2 yıllık taahhütlü internet bağlattı. Ancak internet hizmetinde sürekli kesintiler ve hız düşümleri yaşadı. Soruna çözüm bulamayan İ.A 2 yıllık sözleşme bitmeden aboneliğini iptal etti. İptalin ardından kendisinden 709 TL borç çıkarıldığını ve kartından otomatik çekildiğini öğrenen İ.A tüketici hakem heyetine başvurdu. Hakem Heyeti İ.A’nın başvurusunu reddetti. Hakem Heyetinden istediği sonucu alamayan İ.A hukuk mücadelesine devam etti. 1 sene verdiği hukuk mücadelesini kazanan İ.A kendisine yansıtılan 709 lirayı da internet şirketinden tahsil etmeyi başardı.


KARAR EMSAL NİTELİĞİNDE

Karar internet üyeliğini veya buna benzer bir abonelik iptali sonucunda oluşacak olan mağduriyetler için örnek niteliğinde. Bu durumdaki internet aboneleri aboneliğinin bulunduğu bölgedeki tüketici hakem heyetlerinden ücret iadesini örnek arar karşılığında talep edebilecekler. Bu karardan önce olan ve süresi geçmeyen davacılarda tüketici mahkemelerinde haklarını arayabilecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal