Abonelikleri E-Devlet’ten İptal Etme Dönemi Başladı

Bir süredir merakla beklenen E-devlet üzerinden abonelikleri iptal ettirme kolaylığı bugün itibariyle başladı.

26.10.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-11:18) Abonelikleri E-Devlet’ten İptal Etme Dönemi Başladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme kapsamında vatandaşlar, abonelikleri E-devlet üzerinden iptal edebilecekler. Abone sayısı 200 bin üzerinde olan   sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV abonelikleri tek tıkla kolayca e-devlet üzerinden sonlandırılabilecek.

24 SAAT İÇİNDE SONLANACAK

e-Devlet Kapısı'ndaki fesih başvurusunun ardından, 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulacak. Artık hizmet alınan işletmeye yazılı dilekçe ve faks gibi işlemlerle uğraşılmayacak.

İNSAN TEMASI OLMADAN İPTAL EDİLEBİLECEK

Abonelerin fesih başvurusu için dilekçe vermek amacıyla hizmet sağlayıcıların bayilerine gitme zorunluluğu, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde vatandaşların sorun yaşamasına sebep oluyordu. Bu uygulama sayesinde aboneler, iptal taleplerini e-Devlet'ten insan teması olmadan yapabilecek.

İşletmeciler, abonelerin nakil, devir, hat dondurma gibi talepleri mevcutken e-Devlet Kapısı üzerinden fesih başvurusu gelmesi halinde bu başvuruyu yerine getirmekle de yükümlü olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal