Mahkemeden Emsal Karar: Boşanma Sürecindeki Eşine Soğuk Su Yollayan Koca Ağır Kusurlu Bulundu!

İstanbul’da 26 yıllık evli çift H.A ve N.A. karşılıklı olarak boşanmaya karar verdi. Mahkeme, bu süreçte karısına çırağıyla birlikte soğuk su gönderen kocayı ağır kusurlu sayarak 55 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

11.02.2022-17:26 - (Son Güncelleme: 11.02.2022-17:37)

İstanbul’da yaşayan 26 yıllık evli çift, yıllar boyunca süren anlaşmazlıktan ötürü boşanmaya karar verdi. Mahkemeye taşınan davanın sürecinde koca, bakkal çırağıyla eşine soğuk su gönderdi. Yapılan bu eylemin ´üstüne bir bardak su iç’ anlamına geldiğinden mahkeme kadının gururunu inciten bu eylemle ilgili emsal bir karar imza attı. Mahkeme, kocayı bu eyleminden ötürü ağır kusurlu bularak 55 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

26 yıllık evli N.A. ve kocası H.A. uzun yıllardır süren anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemenin kapısını çaldı. Bu süreçte karısına çırağıyla birlikte soğuk su gönderen koca, mahkeme tarafından ağır kusurlu sayıldı. 

EVLİLİĞİMİZ BOYUNCA PSİKOLOJİK VE DUYGUSAL ŞİDDET UYGULADI

Boşanmak için mahkemeye dava dilekçesinde bulunan H.A. eşinin çok fazla derece kıskanç olduğunu ve uzun yıllardır aralarında duygu, düşünce birliğinin olmadığını iddia etti. Eşinin bu ifadelerine karşı N.A. ise, kocasının aşırı kıskanç iddialarını kabul etmediğini aksine eşinin sadakatsiz davranışlarına rağmen çocuğu için katlandığını evliliği süresinde kendisine ilgisiz, sevgisiz ve psikolojik şiddet uyguladığını ifade etti. 


KOCA, AĞIR KUSURLU BULUNDU

26 yıllık evliliğin bitilmesi dosyasında karara bağlandığı bildirildi. Mahkeme tarafından verilen karar göre, evli çiftin uzun yıllardır devam eden tartışmalarının olduğu, kocanın karısına ve çocuğuna karşı ilgisiz olduğunu, evini terk ederek eşine ekonomik şiddet uyguladığı, ailesinin geçimi ile ilgilenmediği, eşine verdiği kredi katını iptal ettiği ve çırağıyla birlikte eşine soğuk su gönderdiği ifadelerine yer verildi. Bu evlilik içinde kocayı ağır kusurlu olarak bulan mahkeme, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı gerekçesiyle tarafların boşanmasına karar verdi. 

KADINLIK GURURUNU RENCİDE ETTİ

Boşanmaya neden olan olaylar yüzünden mahkemeye taşınan davanın sürecinde koca, bakkal çırağıyla eşine soğuk su gönderdi. Yapılan bu eylemin ´üstüne bir bardak su iç’ anlamına geldiğinden mahkeme kadının gururunu inciten bu eylemle ilgili emsal bir karar imza attı. Mahkeme, kocayı bu eyleminden ötürü ağır kusurlu bularak 55 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

EMSAL KARAR NİTELİĞİNDE

İstanbul’da yaşayan 26 yıllık evli çiftin boşanmasına ilişkin mahkemenin verdiği kararı değerlendiren avukat Veysel Kesat, ‘Aile Mahkemesi, kadın lehine manevi tazminat davasına hükmetmiştir. Bizler avukat olarak boşanma davalarında taraflara boşanma aşamasında herhangi bir şekilde kişilerin kişilik haklarına yönelik veya rencide edici bir fiilde bulunmamalarını, özellikle çocuklarının bu süreçten yoğun bir şekilde etkilenebileceklerini, bu süreci saygı çerçevesi içinde geçirmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz. Aile Mahkemesi'nin verdiği bu karar da emsal bir karar niteliğindedir. Erkeğin gerçekleştirmiş olduğu bu fiilin eşine karşı onur kırıcı, rencide edici hareket olduğu kabul edilmiş, bundan dolayı da manevi tazminata hükmederek davayı karara bağlamıştır’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal