Mahkemede sinirler gerildi: Hakimin üzerine yürüdüler

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yargılanan eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın davasında sinirler gerildi. Salman’ın tek başına yargılanma talebini reddeden hakim, mahkemeye katılan CHP’li vekiller tarafından büyük tepkiye maruz kaldı.

28.10.2022-09:48 - (Son Güncelleme: 28.10.2022-14:59) Mahkemede sinirler gerildi: Hakimin üzerine yürüdüler

Bugün yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla yargılanan eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın davasında sinirler gerildi. Mahkemeye katılan CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi ile milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hakimin tek başına yargılanma talebini reddetmesine tepki gösterdi. 

Hakimin üzerine yürüdüler

CHP’li vekiller kadın hakime tepki göstererek onun üzerine yürümeye çalıştı. Olay siyaset gündemini oldukça ısıttı.

CHP mahkeme

İçişleri Bakanı’ndan tepki 

İçişleri Bakanı mahkemedeki olay hakkında, "CHP, tarihinin yüz karası bir ekiple yönetiliyor. Milletin emanet ettiği belediyelerini yolsuzluk çukuruna sokan, iş takipçileri ve terör örgütlerine yağmalatan; mahkeme basan, şımarık, fersude bir ekip" sözlerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ da konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaşananlar hakkında, "CHP'lilerin yaptığı; hukuk tanımamazlıktır, haddini bilmemezliktir, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüstür, yargı görevi yapanları tehdittir, hakarettir. Bu ilkelliği reddediyoruz. İşte CHP'nin hukuk devleti anlayışı" sözlerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal