Bölge alarma geçti: Balistik füzeler fırlatıldı

Kuzey Kore, Japon Denizi’nde yaptığı füze denemelerine yenilerini ekleyerek iki balistik füze daha fırlattı. Füze denemelerinin ABD ile Güney Kore tatbikatının öncesinde gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

28.10.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 28.10.2022-14:59)

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ve Japonya hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore, Japon Denizi’nde yaptığı füze denemelerine yenilerini ekleyerek iki balistik füze daha fırlattı. Kısa menzilli olduğu tespit edilen iki balistik füzenin Kuzey Kore’nin güneydoğusunda yer alan Kangwon bölgesinden Japon Denizi yönüne doğru fırlatıldığı ifade edildi. Yerel saatle öğleyin 11.59 ve 12.18'de gerçekleştiği kaydedilen füze denemelerinin ABD ile Güney Kore tatbikatının öncesinde gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Bölge alarma geçti

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Japon hükümeti füzelerin, Japon münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü ve bölgede seyreden gemi ve uçaklarda hasar saptanmadığını açıkladı. 

Kuzey Kore füze

Füze denemelerinin, ABD ile Güney Kore'nin hafta başında ortak askeri hava tatbikatı düzenlemesinin öncesinde gerçekleşmesi dikkati çekti. Böylelikle Pyongyang yönetimi, 2022 başından beri, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ederek 28. denemesini gerçekleştirmiş oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal