Magnezyum, kramp ve sinirlerin ilacı! Bu besinler sinir ve krampa iyi geliyor

Magnezyum krampları engelleyip, stres düzeyi ve siniri azaltır. Peki, magnezyumun olduğu besinler neler? Vücutta rahatsız edecek düzeyde olan krampların çözümü olacak besinler.

04.08.2022-10:29 - (Son Güncelleme: 06.01.2023-17:18) Magnezyum, kramp ve sinirlerin ilacı! Bu besinler sinir ve krampa iyi geliyor

Magnezyum temel işlevini, yüzde 40'ının bulunduğu kan ve kas sistemlerinde gösterir. Kasların güçlenmesi, protein sentezi ve enzim sistemi aktivitesinde, hücrelerin büyümesinde ve yenilenmesinde önemli bir rol oynar. Elde, boyunda, ayakta ya da vücudun çeşitli yerlerinde bazı zamanlarda kas krampları gerçekleşir. Tansiyonu da düşüren magnezyum depresyon ve stresle de mücadele ediyor. Aynı zamanda kalp sağlığını da korur. 

Magnezyum eksikliğinden kaynaklı hastalıklar

Magnezyum eksikliğinden kaynaklı hastalıklar

Sinir, kas krampları, kalp ritim bozuklukları, istem dışı hareket bozuklukları ve vücutta koordinasyon bozuklukları magnezyum eksikliğinde ortaya çıkan hastalıklardır.

İçerisinde magnezyum olan besinler 

Muz, maden suyu, kayısı, yeşil sebzeler, badem, pancar, incir, fındık, çay ve tahılların içerisinde magnezyum içeren besinlerdir. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal