Peygamber efendimizin müjdelediği çörek otunu günde sadece 1 kaşık tüketin! Her derde deva oluyor

Peygamber Efendimizin, 'Ölüm dışında her derde devadır.' dediği çörek otunu, uzmanlar günde 1 tatlı kaşığı tüketmeyi ya da yağını salatalara eklemeyi öneriyor. Peki çörek otunun faydaları nelerdir?

04.08.2022-09:09 - (Son Güncelleme: 01.02.2023-17:39) Peygamber efendimizin müjdelediği çörek otunu günde sadece 1 kaşık tüketin! Her derde deva oluyor

Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde 'Çörek otuna kıymet verin, zira o ölüm dışında her derde devadır.' diyerek çörek otunun insan sağlığına faydalarını vurgulamıştır. İşte karşınızda her gün çörek otu tüketmenin faydaları.

Sadece günde 1 tatlı kaşığı çörek otunun faydaları

Kanserle mücadele eder, iltihap giderici etkisi vardır, bağışıklığı güçlendirir, antioksidandır, baş ağrısına iyi gelir, çörek otu yağı sivilceleri iyileştirir, baş ağrısına iyi gelir, vücudu hastalıklara karşı korur, regl döneminde oluşan ağrıları ve çeşitli sorunları hafifletir, erken menopozu engeller ve kadınlık hormonlarını güçlendirir.

Çörek otu nasıl tüketilmeli?

Çörek otu nasıl tüketilmeli?

Çörek otunu salatada, yemeklerde veya kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra havanda döverek yağını çıkartıp yine salatalarda kullanabilirsiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal