İşitme Engelini Vurgulayan Deniz Ve Güneş Filmi 1 Haziran'da Vizyonda

Şafak Pekdemir ve Burak Serdar Sanal'ın başrollerinde yer aldığı ve 1 Haziran'da vizyona girmeye hazırlanan işitme engeline dikkat çekmeyi amaçlayan ''Deniz ve Güneş'' filminin galası, dün akşam oyuncuların katılımıyla gerçekleşti.

30.05.2018-14:49 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-14:52)

Şafak Pekdemir ve Burak Serdar Sanal'ın başrollerinde yer aldığı ve 1 Haziran'da vizyona girmeye hazırlanan işitme engeline dikkat çekmeyi amaçlayan ''Deniz ve Güneş'' filminin galası, dün akşam oyuncuların katılımıyla gerçekleşti.

Kanyon AVM'de yapılan galaya çok sayıda ünlü ismin yanı sıra Türkiye İşitme Engeliler Derneği, İşitme Engelliler ve Aile Derneği'nden de katılım sağlandı.

Yaşar Tolga Bozkurt tarafından kaleme alınan filmin Yönetmen koltuğunda Barış Denge oturuyor.

İşitme engeline karşı farkındalık yaratacak olan filmin galasında işitme engellilere özel alt yazı ile film gösterimi gerçekleşti.

AŞK İÇİN İŞARET DİLİNİ ÖĞRENİYOR

Film, Deniz (Burak Serdar Şanal)' in, nişanlısı ile gittiği Burgazada tatilinde Güneş (Şafak Pekdemir) ile karşılaşmaları sonucu başlayan aşkı konu alıyor. Filmin ana karakterlerinden Deniz, işitme engelli sandığı Güneş'i daha yakından tanıyabilmek için işaret dilini öğrenir ve aralarında büyük bir aşk başlar.

ÇOK KEYİFLİ BİR FİLM

Filmin güzel bir aşk hikayesini ele aldığını anlatan Şafak Pekdemir, filmin bugün toplumda yaşanan iletişim sorununa dikkati çektiğini belirtti. Güzel oyuncu "Aslında insanların anlaşmak için konuşmaya, duymaya ihtiyacı olmadığı tarafına bizi yönlendiren sıcacık, mesajlı, aşk dolu, görsel olarak da çok keyifli bir film" dedi.

FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞTIK

İnsanların hiç konuşmadan da sadece gözleriyle anlaşabileceklerine vurgu yapmak istediklerini anlatan Ünlü oyuncu Burak Serdar Sanal; "Etrafımızda yaklaşık 3 milyon işitme engelli kardeşlerimiz, abilerimiz, ablalarımız var. Biz daha çok bu farkındalığı yaratmaya çalıştık. İnşallah başarabilmişizdir" şeklinde konuştu.

SON SÖZ SEYİRCİNİN

Oyuncu Ayşen İnci de sette keyifle çalıştıklarını belirterek, "Son söz seyircinin. Biz mutluyuz umarım seyirci de filmi izlerken mutlu olur" dedi.

ÖZEL BİR PROJE

Filmin özel bir proje olduğunun altını çizen oyuncu Eylül Öztürk ise, "Bu projenin özellikle engellileri konu alıyor olması çok büyük bir önem teşkil ediyor. Sosyal medyada da biliyorsunuz ki engelli arkadaşlarımız için birçok defa kampanyalar başlattık. Dolayısıyla konuyu sadece işitme engelliler olarak düşünmeyelim ama Türkiye'de binlerce engelli var. Aslına bakarsanız engel onlarda değil bizde diye düşünüyorum. Eğer bu film biraz da olsa farkındalık uyandırırsa ne mutlu bize'' şeklinde konuştu.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal