Altın Palmiye'nin Sahibi Japon Yönetmen Hirokazu Kore-Eda Oldu

Bu sene 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın yönettiği 'Manbiki Kazoku' (Bir Aile İşi) adlı filme gitti.

21.05.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-11:54)

Bu sene 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda'nın yönettiği 'Manbiki Kazoku' (Bir Aile İşi) adlı filme gitti.

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen festivale dünya çapından çok sayıda ünlü isim ve film katıldı.

MANBİKİ KAZOKU (BİR AİLE İŞİ) KAZANDI

Beşinci kez Cannes'da yarışan ünlü yönetmen Hirokazu Kore-eda, küçük hırsızlıklar yaparak yaşamını sürdüren bir aileyi anlattığı son filmiyle altı sene sonra Altın Palmiye'yi Asya kıtasına kazandırdı.

ÇOK SAYIDA FİLMİ GERİDE BIRAKTI

Hirokazu Kore-eda, "The Picture Book", "Sorry Angel", "Three Faces" gibi bir çok filmi geride bırakarak Altın Palmiye'nin yeni sahibi oldu.

Japon Yönetmen: "Bu ödül, şu anda hepsi Japonya'da bulunan prodüksiyon ekibime götürmem için harika bir hediye olacak. Altın Palmiye'yi kazanmak inanılmaz bir duygu. Şimdi gerçek hayatıma geri dönüp bir film yapımcısı olarak tüm kalbimle işimin hakkını vererek çalışmaya devam etmem gerekiyo'' şeklinde konuşma yaptı.



PROTESTOLAR DAMGA VURDU

Protestoların damga vurduğu bu seneki Altın Palmiye ödüllerinde siyasi olaylar, kadın jüri üyeleri ve cinsiyet tartışmalarıyla son buldu.

FESTİVAL BÜYÜK ÖDÜLÜ

siyahi bir dedektifin 70'li yıllarda Klu Klux Klan çetesine sızma girişimini anlatan ve senaryosunu gerçek bir hikayeden alan Spike Lee'nin yönettiği Blackkklansman filmi Fesstival 'Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Jüri Özel Ödülü'ne ise Lübnanlı yönetmen Nadine Labaki layık görüldü. Nadine Labaki, ödülü filmin çekimleri sırasında karşılaştığı sokak çocuklarına ve sığınmacılara adadığını dile getirdi.

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜ

Festivalde, en iyi kadın oyuncu ödülü, Kazak yönetmen Sergei Dvortsevoy'un yönettiği "Ayka" filmindeki rolüyle Samal Yeslyamova'ya verildi.




Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal