Maden İşletmelerine Hibe Desteği İçin Son Tarih Verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeraltı maden işletmelerine yönelik olan hibe ödeme taleplerinin 31 Mayıs'a kadar verilmesi gerektiğini açıkladı.

28.05.2021-10:54 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-10:54) Maden İşletmelerine Hibe Desteği İçin Son Tarih Verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeraltı maden işletmelerine yönelik yürütülen Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcılarının hibe ödeme taleplerini 31 Mayıs’a kadar iletmeleri gerektiğini açıkladı. 

HİBE ÖDEMESİ TALEPLERİ NEREDEN YAPILIR?

"https://www.misgephibetakip.csgb.gov.tr" linkini kullanarak talepler iletilebilir. Talepler için açılan portalın kullanma kılavuzu bakanlığın resmi internet sitesinde mevcut. Portala çalıştığınız işyerinin e-bildirge yetkilisi girebiliyor

Faydalanıcıların Nisan 2021 döneminde görevlendirdikleri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Profesyonelleri için hibe ödeme taleplerinin iletilmesi gereken son gün 31 Mayıs 2021. 

BAŞVURULARA İLİŞKİN SORULAR

Başvurular ile ilgili soruları olanlar, misgep@misgep.org mail adresinden yetkililere iletilebilir.

İLK DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Taleplerin iletilmesinin ardından gerçekleşecek ilk destek ödemeleri Haziran ayında yapılacak. Yeraltı maden işyerlerine her ay asgari 300, azami 3750 Avro karşılığında Türk Lirası verilecek.

''Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)'' 2021 yılı'nın Şubat ayı başladı. 7.6 milyon Euro bütçeli Finansal Destek ve Rehberlik Programının amacı işyerlerine finansal ve rehberlik desteği vermek.

Nisan ayında bir çok işyeri ile anlaşma yapılarak işyeri sayısında yükselişe gidildi. 

Ayrıca, ilk saha ziyaretleri başlatıldı ve bu ziyaretlerde 'Başlangıç Raporu'nda kullanılacak olan işyerinin, destek öncesi durum adı altında resmi çekildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal