MacBook satışları azaldı mı? MacBook satın almanın dezavantajları belli oldu

Bilgisayar kullananlarında uzun süre sonra MacBook'a geçiş yapması kullanıcılar için araştırmalara neden oldu. MacBook kullanılmaya başlanması üzerine vatandaşlar dezavantajlarını merak etti. Bunun üzerine Macbook satın almanın 8 farklı dezavantajı bulunmaktadır. İşte, MacBook'un dezavantajları haberimizde

04.06.2022-20:00 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-20:00) MacBook satışları azaldı mı? MacBook satın almanın dezavantajları belli oldu

Teknolojik cihazlarda en çok kullanılan olan Apple son yeniliği için MacBook almadan önce tüm dezavantajlar araştırılmaya başlandı. Yüksek kaliteye sahip olan MacBookk tasarımları ve kullanışı açısından büyük önem arz etmektedir. MacBook dezavantajları nelerdir? İşte detaylar...

MacBook'un 8 dezavantajı belli oldu!

1- Fiyat

MacBook son teknolojiye sahiptir. Fakat Apple'nin her ürünü gibi bunlarda oldukça pahalıdır. Apple'nin en ucuz MacBook'u ise 999 dolar olarak başlarken en yeni ise 1999 dolar olarak piyasada yer aldı.

2- Yazılım desteği

Windows işletim sistemi ile Apple'nin MacBook'u arasında çok fazla fark vardır. macOs ve Windows artıları ve eksileri olsa da macOsun en büyük dezavantajları yazılık desteğinin olmaması oldu.

MacBook dezavantajları

3- Apple Silicon Mac'ler Windows'u çalıştıramıyorum

MacBook sistemi üzerinden Boot Camp kullanılmaktadır. Windows'u yüklemenize izin veren Intel işletmeciliği ile çalışmaktadır. İki işletim sistemi de ele alındığında en iyi şekilde yarar sağlandığı görülmektedir.

4-Sınırlı donanım yükseltmeleri

MacBook'lar çok sınırlı yükseltme seçeneklerine sahiptir. İşlemci ve bellek, karta bağlı olarak kontrol edilmiştir. Bu ise hiçbir durumda yükseltme işlemlerinin yapılmayacağı anlamına gelmektedir. Kullanımlar ise kullanıcıların en dikkat ettiği konular yükseltme seçeneği olmaktadır.

5-Sınırlı depolama seçenekleri

Temel MacBook Air ve MacBook Pro modelleri, diğer üreticilere kıyasla oldukça küçük olan yalnızca 256 GB SSD depolama alanına sahiptir. Satın alma sırasında depolamayı yükseltmek isterseniz, bunun size maliyeti olacaktır. Depolama yükseltmeleri, 512 GB için 200 ABD Doları ile 2 TB için 800 ABD Doları arasında değişmektedir. Buna karşılık, çoğu Windows dizüstü bilgisayar bugünlerde en az 512 GB SSD depolama ile geliyor ve depolama yükseltmeleri çok daha düşük fiyatlarla sunuluyor.

MacBook dezavantajları

6-Web kamera kalitesi

MacBook'ların çıktığından beri endişe edilen konular arasında kamer olmuştur. 720p çözünürlük sunulması halinde özellikle dizüstü bilgisayarlarında ön plana çıkmamaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişi evde çalışmaya

8-Yetersiz oyun deneyimi başlarken tercih sırlamasında kamera da yer almaktadır.

7-Port sayısının azlığı

Apple, cihazlarını kontrol etmek için bağlantılar sıkça ön plana çıkmaktadır. USB-C bağlantıları noktaları kullanan ilk üretici Apple olurken MacBook üzerinde port sayısının azlığı kullanıcıdan büyük tepki toplamaktadır.

Apple'nin geleceğe yönelik bilgi vermediğinden kaynaklı olarak MacBook modellerinde standart bir USB-C bağlantısı noktası da büyük önem taşımaktadır.

Windows tabanlı bilgisayarlarda oynayanların sayısıyla karşılaştırıldığında, sınırlı sayıda oyuncunun Mac kullanmasıdır. Mac’ler oyun oynamaktan çok ofis, üretkenlik ve yaratıcı çalışmaya yöneliktir. Dahası, bazı oyunlar Mac’e geçse de, genellikle PC ve ev konsolu benzerlerinden daha sonra piyasaya sürülür.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal