Macaristan’dan Netanyahu’ya destek açıklaması: ‘Tutuklama kararına uymayacağız’

Macaristan Başkanlık Ofisi Başkanı Gergely Gulyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilgili çıkarması muhtemelen olan tutuklama kararına uymayacaklarını dile getirdi.

24.05.2024-11:07 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:43) Macaristan’dan Netanyahu’ya destek açıklaması: ‘Tutuklama kararına uymayacağız’

Macaristan Başkanlık Ofisi Başkanı Gergely Gulyas, Macaristan'ın Roma Statüsü'nü onaylamasına rağmen, bunun "hiçbir zaman Macar yasalarının bir parçası haline getirilmediğini" belirtti. Bu durum, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Macaristan'da herhangi bir tedbirinin uygulanamayacağı anlamına geliyor. 

Bu karar hukuki değil siyasidir

İHA’da yer alan habere göre; Gulyas, "Bu karar, hukuki değil siyasi bir karardır, kabul edilemez ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin itibarını zedelemektedir. Bir mahkemeyi siyasi bir araç olarak kullanmak yanlıştır” dedi.

Macaristan’dan Netanyahu’ya destek açıklaması: ‘Tutuklama kararına uymayacağız’

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Netanyahu'nun uzun süredir yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Karim Ahmad Khan, Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal