Yunan Bakan’dan Türkiye itirafı: ‘Çok ilerlediler’

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin tersanecilik ve ham madde alanında oldukça ilerlediği itirafında bulundu.

24.05.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:43) Yunan Bakan’dan Türkiye itirafı: ‘Çok ilerlediler’

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin tersanecilik alanında büyük adımlar attığını belirterek, Yunanistan Deniz Kuvvetlerinin ekonomik krizde geride kaldığını ve bu açığın giderilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Sınırlarımız tehlikede

AA’da yer alan habere göre; Dendias, Parlamento'daki bir konuşmasında, Yunan Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını ele alırken, Yunanistan'ın Ukrayna ve Filistin'e yakınlığına dikkat çekti ve şunları belirtti: 

"Eğer egemenliğimize yönelik sorgulamalar yapan bir komşu varsa, bu bizim için ciddi bir tehdit oluşturur. Ülkemizin yasal ve coğrafi sınırları tehlikede." 

Yunan Bakan’dan Türkiye itirafı: ‘Çok ilerlediler’

Bu kaybı telafi etmeliyiz

Ayrıca, Türkiye'deki tersanecilikte yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Dendias, şunları söyledi: "Türkiye, tersanecilik ve ham madde temini konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. Yunanistan her zaman denizlerde üstünlük kurmaya çalışmıştır, hatta antik dönemlerde bile. Deniz Kuvvetlerimiz modernize edilmeli. Kriz döneminde çok geri kaldık ve platformlarımızı, sistemlerimizi güncellemek için yeterli kaynağa erişemedik. Bu kaybı telafi etmeliyiz."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal