Macaristan'dan AB'ye Ukrayna tepkisi: Başbakan resti çekti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'nın AB üyeliği konusunun AB Zirvesi gündeminden çıkarılması gerektiğini belirterek, AB'nin korkunç bir hata yapmak üzere olduğunu söyledi. İşte detaylar...

14.12.2023-09:08 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-17:53) Macaristan'dan AB'ye Ukrayna tepkisi: Başbakan resti çekti

Avrupa Birliği (AB) Ukrayna’ya karşı desteğini sürse de birliğin bir diğer üyesi olan Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı çıkmaya devam ediyor. 

Macaristan Ukrayna’nın AB’ye girmesine karşı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın yaptığı açıklamada; Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek yılın son AB Zirvesi öncesinde ülkesinin Ukrayna'nın AB'ye üyelik müzakerelerine başlaması aleyhindeki tutumunu sürdüreceğini söyledi. Ukrayna'nın hedefinin AB'ye tam üyelik yerine stratejik ortaklık olması gerektiğini vurgulayan Orban, Ukrayna'nın birliğe üyeliği konusunun bu haftaki AB Zirvesi'nin gündeminden çıkarılması gerektiğini zira Macaristan'ın Ukrayna'nın müzakerelere başlamasına onay vermeyeceğini belirtti. 

Orban

“AB korkunç bir hata yapmak üzere”

Victor Orban konuyla ilgili "AB, korkunç bir hata yapmak üzere. Birliğin 26 üyesi birden böyle bir hata yapacak olsa dahi bizim bu hatayı engellememiz gerekiyor. Eğer Ukrayna'ya destek olmak istiyorsak, gelin jeostratejik bir sinyal gönderelim. Ama bu üyelik olamaz" ifadelerini kullandı.

“Avrupa’nın tamamı bizim gibi olmalı”

Macaristan'ın AB'den çıkma ihtimaline de değinen Orban, birlikten ayrılmayı arzulamadığını "bunun yerine Brüksel'e egemen olmayı ve Avrupa'nın tamamının Macaristan gibi olmasını" tercih edeceğini söyledi.

(İHA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal