Macaristan'da üst üste 4. zafer: Viktor Orban, Avrupa'yı ve Soros'u yenilgiye uğrattı!

Geçtiğimiz günlerde Macaristan’da gerçekleştirilen seçim hem tüm Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük yankı buldu. Karşısında 6’lı bir ittifak bulunan Orban, yalnızca 2 partili ittifakıyla seçim zaferine uzandı.

07.04.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-11:34)

Macaristan’da tüm dünyada ve ülkemizde ses getiren bir seçim gerçekleşti. 2010 senesinden beri başbakanlık görevini yürüten Viktor Orban, karşısındaki 6’lı muhalefet bloğunu yıkarak üst üste 4.kez seçimleri kazandı. Uluslararası arenada büyük çoğunluğun desteklediği muhalefet kesiminin seçimi kaybetmesi, Avrupa’da derin bir üzüntüye yol açtı.

Kazandığı zafer sonrasında balkon konuşması yapan lider Orban, "Çok büyük başarı kazandık. Ay'dan bile görülebilecek bir zafer elde ettik, Brüksel'den görüldüğü kesin. Büyük uluslararası güç merkezleri ve örgütler bize karşı harekete geçti. Bu yüzden onlara da bir mesaj göndermeliyiz. Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Macar solu, Soros’un gelmiş geçmiş en kötü yatırımı oldu.” ifadelerini kullandı.

Macaristan'da üst üste 4. zafer: Viktor Orban, Avrupa'yı ve Soros'u yenilgiye uğrattı!

Seçim aynı Türkiye seçimlerine benziyor

Macaristan’daki seçimin bir diğer dikkat çeken kısmı ise, görünüş itibariyle ülkemizdeki seçimleri andırması. Öyle ki Türkiye’de de muhalefetteki 6 partiden bir belediye başkanının aday gösterilmesi bekleniyor.

Hatta, Türkiye'deki muhalefetin, Macaristan’daki muhalefetle benzerlikleri olduğunu belirten SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Nebi Miş, Türkiye’deki muhaliflerin buradan bir müjde beklediğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal