Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto: AB Türkiye'ye Saygı Duymalı

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, "Türkiye gibi bir ülkeye AB’nin saygı göstermesi lazım çünkü bizim güvenliğimiz Türkiye’den başlıyor, özellikle söz konusu göç ve terör olunca." dedi.

30.04.2019-15:12 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-15:05)

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da Türkiye ve Vişegrad Grubu (Slovakya, Çekya, Macaristan ve Polonya) ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılım sağlamasıyla "V4+Türkiye Dışişleri Bakanları 4. Toplantısı" düzenlendi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Vişegrad ülkeleri ve Türkiye’nin özellikle terörizmle mücadele ve göç noktasında iş birliğini güçlendirme üzerine fikir alışverişinde bulunduğunu aktardı.

Szijjarto, terörle mücadelede Türkiye ile iş birliğinin çok önemli olduğunun altını çizerek, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) göç konusunu teşvik ederek terörü koruduğunu ileri sürdü.

BM tarafından Macaristan'a karşı hukuki bir sürecin başlatıldığı bilgisini aktaran Szijjarto, hukuki sürecin, "Macaristan sınırında polise taş atarak terör saldırısında gerçekleştirmiş bir kişinin 2hapsedilmesine ilişkin düzenlendiğini" ifade etti.

'UTANÇ VERİCİ VE ŞOK EDİCİ'

Szijjarto, "BM’nin kendi ülkesini ve sınırlarını koruyan insanların yanında bulunmasındansa bir teröristin yanında durması, bizce utanç verici ve şok edicidir." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal